Veel animo voor Oranje fietsplezier in centrum van Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Ook dit jaar moesten we het vanwege de coronapandemie doen met een bescheiden viering van Koningsdag.

Geen drukbezochte H.Mis, geen receptie voor gedecoreerden in het Mariapark in Sittard, geen vrijmarkten, geen kunstmarkt, Parkfestival, vuurwerkshow of andere grootschalige activiteiten in de centra van Sittard en Geleen. Ook in de kleine kernen bleef het noodgedwongen rustig.

Alleen voor de allerkleinsten was er op wat grotere schaal vertier op de Markt in Geleen. Daar verzorgden de mensen van Wielerbaan Geleen in samenwerking met Oranjevereniging Geleen een fietsbehendigheidstraining voor de allerkleinsten op voor Koningsdag fraai versierde fietsen, met of zonder hulpwieltjes.

Verspreid over drie ‘clinics’ namen vanmiddag ruim 80 kinderen, gadegeslagen door vaders, moeders, opa’, oma’s en broertjes en zusjes deel aan deze kleurrijke activiteit. De clinics werden afgesloten met een korte versierde fietsenoptocht door het centrum van Geleen. Daar vond ook nog een andere activiteit voor kinderen plaats: de Jacht naar de Kroon, een puzzeltocht die je met een smartphone moest volbrengen en waarbij onderweg leuke opdrachten moesten worden uitgevoerd.

Koningsdag versierde fietsen Markt Geleen

Cookieinstellingen