Boycot social media door sportorganisaties duurt nog tot en met maandag

Foto: SGN

De boycot van social media door sportorganisaties duurt tot en met maandag 3 mei 23:59 uur.

De boycot begon afgelopen vrijdag om 15:00 uur. Ook sportkoepel NOC*NSF heeft zich bij de boycot aangesloten om daarmee te protesteren tegen het toenemend racisme en de discriminatie online.

“NOC*NSF sluit zich aan bij de actie van internationale en nationale sportorganisaties om dit weekend socialmediakanalen niet te gebruiken als protest tegen online racisme en discriminatie. Daarom verschijnt er tot maandagochtend niets op onze social-kanalen”, liet algemeen-directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF weten met de hashtag #stoponlineabuse. Ook het account van TeamNL meldt dezelfde boodschap.

De tijdelijke boycot is een initiatief van Engelse voetbalclubs, die van vrijdag 15:00 uur tot en met maandag 23:59 uur niet actief zullen zijn op sociale netwerken. Lewis Hamilton en andere coureurs uit de Formule 1 steunen de actie en hebben aangekondigd voor een paar dagen niet actief te zijn op Facebook, Instagram en Twitter.

De KNVB liet eerder vrijdag weten niet mee te doen met de actie, dit tot onbegrip van onder anderen Ruud Gullit. Die reageerde negatief op het besluit namens de commissie Mijnals, die zich bezighoudt met racisme en discriminatie in het Nederlandse voetbal.

Reacties