Petje af Zuid-Limburg organiseert deze zomer twee Star Wars weekenden

Stichting Petje af Zuid-Limburg organiseerde afgelopen jaar met succes twee Harry Potter weekenden. Ruim 100 kinderen deden hieraan mee!

Petje af Zuid-Limburg Star Wars zomer 2021Vandaag – “May the Fourth be with You” – is het de internationale Star Wars Dag en maakt Stichting Petje af Zuid-Limburg bekend tijdens de komende zomervakantie op 24, 25, 30 juli en 1 augustus een zomeractiviteit met het thema Star Wars te organiseren.

“De films en series bevatten uitstekende levenslessen” aldus organisator en locatiemanager Michel van Dijke. “Star Wars draait om de strijd tussen goed en kwaad. Ook zie je krachtige vrouwen en vrouwelijk leiderschap. De les van bijvoorbeeld Yoda (klein groen personage uit Star Wars) is dat je je niet zo moet focussen op uiterlijk. Een andere belangrijke spreuk van Yoda gaat over hoe angst tot boosheid, haat en lijden leidt. Kortom perfecte voorbeelden om de kinderen kennis van te laten nemen. We gebruiken Star Wars als een soort sleutel om het leven te begrijpen”.

In de twee weekenden die zich afspelen bij de voormalige steenfabriek Plinthos aan de rand van Geleen maken de kinderen kennis met een sterrenkundige die hen vertelt over het heelal en de ruimte. Freerunners rennen zo snel en sierlijk mogelijk over verschillende parcoursen. Yogastudio Mieke van Wersch geeft een yogales met het thema krijgers/warriors. Samen met Mad Science wordt de ruimtetechnologie bekeken, gaat het over laserstralen en maken de kinderen een lightsaber. Star Wars speelt zich af in de ruimte, met ruimteschepen en andere planeten. In de ruimte is het heel erg koud en met behulp van supercool droogijs wordt duidelijk gemaakt dat leven in de ruimte voor ons helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Uiteraard krijgen de kinderen ook les in The Force en krijgen ze een training in het gebruik van lichtzwaarden. En om het helemaal echt te maken zijn ook leden van Dutch Garrison, de Nederlands Star Wars kostuumvereniging, uiteraard geheel in stijl verkleed, aanwezig.

Van Dijke: “De insteek van deze weekenden is niet: ‘Ik zal het proberen’, maar: ‘Ik kan het en ik ga het doen!’ We willen laten zien dat zelfvertrouwen een groot positief effect heeft op je presteren. Meedoen aan de Star Wars weekenden kost 15 euro per persoon per weekend. Beide weekenden zijn met overnachting. Kinderen die liever thuis slapen kunnen gewoon meedoen. Aanmelden kan via [email protected].

Stichting Petje af Zuid-Limburg is doorgaans op woensdagmiddag en op zondagen aanvullend onderwijs voor jonge kinderen van 10 tot en met 14 jaar. Bij Petje af leren kinderen niet uit boeken maar vooral in de praktijk.

Reacties