Stadspartij vraagt college om aanschaf ‘racerunners’ te overwegen

Foto: CC0 via Pixabay

De gemeente Venlo schafte onlangs een aantal racerunners aan voor sporters met een motorische beperking.

De racerunners worden in bruikleen gegeven van de Venlose atletiekvereniging Scopias.

Racerunners zijn driewielerloopfietsen waarmee kinderen/mensen met een motorische beperking kunnen deelnemen aan racerunnerwedstrijden, een tak van sport die momenteel alleen in Maastricht, Eindhoven en nu ook in Venlo bedreven kan worden.

Nancy Kaufmann, fractievoorzitter van de Stadspartij Sittard-Geleen-Born, vraagt naar aanleiding van de aanschaf van racerunners door de gemeente Venlo nu aan het college van B&W van Sittard-Geleen of men wil overwegen om ook in Sittard-Geleen een aantal racerunners aan te schaffen en beschikbaar te stellen, mits bijvoorbeeld atletiekvereniging Unitas of wielerbaan Geleen (waar Michel van Dijke jonge kinderen fietstraining geeft) interesse hebben om de racerunners in te zetten.

“Sittard-Geleen is een gemeente waar hoog wordt ingezet op sport door middel van investeringen in voorzieningen en accomodaties. Ook vinden de gemeente Sittard-Geleen een inclusieve samenleving belangrijk waarin iedereen kan meedoen. De racerunners zijn een oplossing voor kinderen/mensen met een motorische beperking waardoor zij zelfs
mee kunnen sporten op een gewone sportvereniging,” aldus Kaufmann.

Zij geeft verder aan dat de Stichting ‘Het gehandicapte kind’ bijvoorbeeld atletiekverenigingen helpt om hun eigen racerunning-team op te starten voor kinderen met een handicap.

Verenigingen krijgen eerst racerunners in bruikleen om deze driewielloopfietsen vrijblijvend uit te proberen en Racerunning Nederland geeft daarbij de nodige informatie en ondersteuning. Het Foppe fonds, de Dirk Kuyt foundation en het Gehandicapte Kind dragen gezamenlijk maximaal 5000 euro bij onder voorwaarde dat je zelf 2500 euro bijdraagt.  oor dat bedrag kun je drie racerunners aanschaffen

Cookieinstellingen