Moeders in de politiek

Foto: P!T

*** ADVERTORIAL *** Het is vandaag Moederdag, voor velen een dag om even stil te staan bij bijzondere vrouwen.

Vrouwen die op een of andere manier een belangrijke (moeder)rol in hun leven spelen of speelden.

Moeders in alle soorten en maten om het maar even zo te zeggen. Daarnaast tegenwoordig ook vaak moeders met een baan, parttime of fulltime, in allerlei sectoren.

Dan is het natuurlijk ook niet zo vreemd dat er ook moeders zijn die op een of andere manier gelinkt worden met de politiek. Landelijk, provinciaal of lokaal. Je komt ze overal tegen.

Binnen PIT is ook een aantal moeders actief. Om precies te zijn Laila, Karin en ondergetekende.

Politiek en vrouwen, moeders in het bijzonder; het was en blijft toch wel een dingetje.

De vraag die we regelmatig krijgen is of politiek wel te combineren is met het moederschap en de andere dingen waar wij ons in het dagelijkse leven mee bezighouden. Of we ons gezin niet te kort doen, omdat we politiek betrokken willen zijn. Een vraag die volgens ons zelden of nooit aan een mannelijke collega wordt gesteld. Wat voor ons, anno 2021, een vreemde gewaarwording is.

De vrouwen binnen PIT zijn het er unaniem over eens dat vrouwen, eventueel met “moeder zijn-ervaring” een mooie toevoeging zijn in de politiek. Ze hebben een andere visie op zaken, bedrijven op een andere manier dan de gemiddelde man leiderschap en weten zo de kijk op situaties in samenspraak met anderen alleen maar te verbreden. Dat we in Sittard-Geleen in ons huidige bestuur al twee powervrouwen, toevallig ook met moeder zijn-ervaring, mede aan het roer hebben staan; we juichen het alleen maar toe.

Daarnaast hebben de vrouwen binnen PIT ook een drive om mee te denken over hoe zaken beter en mooier zouden kunnen in onze gemeente. Geslacht is onbelangrijk; de wil en de passie maken dat we samen met de anderen in ons team een koers willen uitzetten om het nog beter te maken in Sittard-Geleen. We delen de liefde voor Sittard-Geleen en de passie om zaken in beweging te krijgen. Meer heb je niet nodig, toch?

Naar onze kinderen toe willen we maar een ding meegeven; leef voor je passie en droom groot. Met de juiste instelling kun je komen waar je maar wilt! Inzet, passie, vasthoudendheid maar zeker ook respect voor anderen zijn volgens ons de kernwoorden om zaken en mensen in beweging te krijgen. Vrouw of niet; in onze huidige maatschappij telt iedereen mee, als je bereid bent je er voor in te zetten. Laat je niets anders wijs maken!

Fijne Moederdag ♥

Maud Schenk-Hermans
Voorzitter team PIT

Reacties