Fleurige Fiets Challenge brengt meer kleur en meer groen in de stad

Foto: Sanne Janssen - HutsSpot

Aan de Markt in Geleen, in een pand in het voormalige horecastraatje naast de stadswinkel, vind je HutsSpot. Met dubbele s.

HutsSpot is een hotspot voor uiteenlopende activiteiten. “HutsSpot is er om jongeren – en mensen met een jong hart – een plek te geven voor ontmoeting, ontdekking, verbreding en uitwisseling”, zo valt te lezen op hutsspot.nl.

HutsSpot wil jongeren enthousiasmeren voor kunst en techniek, hen een podium geven en hen hun creatieve en technische talenten laten ontdekken. En dat slaat aan, zeker in een tijd dat er vanwege corona weinig activiteiten worden georganiseerd. HutsSpot staat onder de bezielende leiding van de immer enthousiaste Sanne Janssen.

Bij een eerder project van HutsSpot, de Kleur Challenge, werden kleurrijke tekeningen gemaakt, die vervolgens werden tentoongesteld in het centrum van Geleen.

Op Hemelvaartsdag gingen in het bijzijn van wethouder Kim Schmitz de handen uit de mouwen voor de aftrap van de Fleurige Fietsen Challenge. Daarbij worden afgedankte fietsen, die niet meer gered kunnen worden, ‘ge-upcycled’ door ze met spraypaint van een nieuw kleurrijk laagje voorzien. Aan het stuur en op de bagagedrager worden vervolgens afgedankte kratjes bevestigd die dienstdoen als bloembakken. De bloembakken worden vervolgens ingezaaid met insectenvriendelijke inheemse bloemen. De fietsen worden beschikbaar gesteld door Révélo, dat zich in het centrum van Geleen bezighoudt met het opknappen van afgedankte fietsen.

kleurrijke fietsen challenge
Klaar om onder handen genomen te worden

Vandaag werden 7 voor normaal gebruik ongeschikt geachte oude tweewielers onder handen genomen. Sanne heeft nog eens 17 andere fietsen bij basisscholen afgeleverd, zodat leerlingen daar na de meivakantie ook met het project aan de slag kunnen.

Het is de bedoeling om de kleur- en bloemrijke fietsen te plaatsen langs een kunstroute in Geleen, Sittard en mogelijk ook in Born. Winkeliers en inwoners kunnen straks een van de in hun buurt geplaatste fietsen adopteren om ze na winkelsluitingstijd naar binnen te halen en ervoor te zorgen dat bloemen en plantjes voldoende water krijgen.

Met de fietsen krijgt de stad meer kleur; ze wordt er vrolijker én groener door.

kleurrijke fietsen challenge
Een ge-upcycled exemplaar

 

Cookieinstellingen