Hoe sluit Fortuna Sittard vandaag de competitie af in Tilburg?

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard speelt vanmiddag om 14:30 uur zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2020-2021.

Een seizoen dat bij de supporters ongetwijfeld een dubbel gevoel zal oproepen. Enerzijds zal er tevredenheid bestaan over de plek op de ranglijst, anderzijds is er de teleurstelling dat de duels zonder publiek moesten worden afgewerkt en dat de successen niet in het eigen stadion of op bezoek bij de tegenstander konden worden gevierd.

Vorige week zag Fortuna Sittard in de slotseconden van de extra tijd de zege tegen Vitesse uit handen glippen, waardoor er vandaag nog maar een kleine kans voor het team van Sjors Ultee bestaat om zich te verzekeren van een plek in de play-offs om Europees voetbal.

Daarvoor is de club niet alleen afhankelijk van het eigen resultaat tegen Willem II – er moet (liefst royaal) gewonnen worden, maar ook van de resultaten van SC Heracles en Sparta Rotterdam: die moeten vandaag beide hun laatste wedstrijd (eveneens royaal) verliezen. Willem II is samen met FC Emmen nog volop in de race om de nacompetitie te ontlopen. Willem II moet winnen van Fortuna Sittard om zich te handhaven in de Eredivisie, FC Emmen moet eveneens winnen en handhaaft zich wanneer Willem II niet weet te winnen. Er staat dus nog wel het een en ander op het spel vandaag. En blijkt een plek in de play-offs voor Fortuna Sittard er vanmiddag toch niet in te zitten, dan is een plek in het linker rijtje toch ook een prestatie van formaat. Maar ook dan moet er gewonnen worden van Willem II en mag SC Heracles niet winnen. Het wordt voor de supporters van Fortuna Sittard, SC Heracles en Sparta Rotterdam, maar het meest voor die van Willem II en FC Emmen, dan ook een spannende middag.

Coach Sjors Ultee kan nog steeds niet beschikken over de geblesseerde rechtsback Mickaël Tirpan. Verder is de selectie fit en zijn er geen schorsingen. Fortuna Sittard begint naar verwachting in de volgende opstelling aan het duel tegen Willem II: Yanick van Osch, Lazaros Rota, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Zian Flemming, Lisandro Semedo, Sebastian Polter en Mats Seuntjens.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Voor de 24-jarige rechtsback en reserve Clint Essers is het vandaag zijn laatste wedstrijd in dienst van Fortuna Sittard, want zijn contract loopt eind juni af en wordt niet verlengd. Essers doorliep de jeugdopleiding van Fortuna Sittard, waar hij sinds 2007 voetbalt. In 2016 tekende hij zijn eerste profcontract bij de club uit Sittard-Geleen.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen