Steun voor scouting Sint Jozef van raadsfracties PvdA en GroenLinks

<em>Na de brand inn 2020</em>
Na de brand inn 2020
Foto: SGN

Afgelopen week verzocht het bestuur van Scouting Sint Jozef het College van B&W per brief om af te zien van bouwleges.

Het clubgebouw van Scouting Sint Jozef brandde in februari 2020 deels af, nadat daar door onbekenden brand was gesticht.

Het bestuur zag vervolgens ten gevolge van de coronapandemie een crowdfundingsactie mislukken. In plaats van de beoogde 40.000 euro bracht de actie slechts 11.000 euro op en dat bedrag is samen met de schade-uitkering van de verzekering onvoldoende om de kosten van de herbouw – inclusief de ambitie om van het gas af te gaan – te dekken, zeker nadat bleek dat er ook nog eens 15.000 euro aan leges verschuldigd is voor de bouwvergunning.

Scouting Sint Jozef weet zich vanuit lokaal politieke hoek inmiddels gesteund door de gemeenteraadsfracties van PvdA en GroenLinks. In een gezamenlijke brief vragen ze het College van B&W of het mogelijkheden ziet om de leges kwijt te schelden en als dat niet kan of er andere mogelijkheden ziet om bij te dragen aan (een duurzamere) huisvesting voor de
Scouting.

Ook na kwijtschelding van de leges blijft er een flink gat in de bouwbegroting en ook daarvoor vragen de fracties van PvdA en GroenLinks hulp van het College. De fracties denken dat er wellicht mogelijkheden liggen binnen het accommodatiebeleid en het huisvestingsbeleid voor scholen.

“De activiteiten in de verouderde units naast het schoolplein van basisschool Leyenbroek zouden bijvoorbeeld in een nieuw scoutinggebouw ondergebracht kunnen worden, waarmee de functionaliteit conform de richtlijnen van het accommodatiebeleid multifunctioneel wordt. En vervolgens kan de groeiende basisschool, indien daar behoefte aan is, de beschikking krijgen over een groter schoolplein.”

Cookieinstellingen