Cheque van JPS De Vlieger voor comité Dao baove in d’n Tore

Foto: JPS De Vlieger

Een afvaardiging van comité Dao baove in d’n Tore werd vanmiddag door Jenaplanschool De Vlieger in Sittard verrast met een cheque van 116 euro.

Dat geld hadden de leerlingen zelf bijeengebracht met een statiegeldactie en met ‘heitje voor een karweitje’.

De leerlingen en leerkrachten van Jenaplanschool De Vlieger kiezen samen elk jaar een goed doel – liefst een doel dat een band met de stad heeft – waarvoor ze samen geld inzamelen. Dit jaar kozen de leerlingen de restauratie van de toren van de Sint Petruskerk. Ze lopen wekelijks langs de toren wanneer ze op weg gaan naar de gymzaal en zien dus elke keer opnieuw waar ze zich voor hebben ingezet. Ze kregen vandaag als dank van het comité twee certificaten voor de mergelblokken die ze gesponsord hebben én twee stukken mergel van mergelblokken uit de toren die vervangen moesten worden. Dat gebeurde tijdens een les in de openlucht over de toren én over mergel.

Met het bedrag is het Torencomité weer een stukje dichter bij het bereiken van het einddoel: de 325.000 euro inzamelen waarmee de parochie zijn deel bijdraagt in de restauratiekosten van de Sint Petruskerk.

De restauratie werd eind vorig jaar afgerond, maar de inzamelingsacties gaan nog even door. Op dit moment is er nog ruim 60 mille te gaan. De totale kosten van de restauratiewerkzaamheden belopen ruim anderhalf miljoen euro. Rijk, Provincie en Gemeente betalen daarvan 1,2 miljoen euro.

mergelblokjes en certificaten

Cookieinstellingen