Longarts van Zuyderland doet mee aan ‘The White Ribbon Tour’

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vandaag doet Zuyderland Medisch Centrum mee aan ‘The White Ribbon Tour’ om het witte lint voor het genezen van longkanker door te geven.

The White Ribbon Project is een internationale organisatie die zich hard maakt om meer aandacht te krijgen voor longkanker. Het Lungs for Life team, een enthousiaste groep van studenten, arts-onderzoekers en longartsen, steunt The White Ribbon Project door in Nederland The White Ribbon Tour te organiseren. Dat gebeurt in samenwerking met Longkanker Nederland, een patiëntenorganisatie voor mensen die met longkanker te maken krijgen.

“Iedereen met longen kan longkanker krijgen en niemand verdient longkanker”

Met de actie wil het team longkanker in Nederland letterlijk op de kaart te zetten en de ‘awareness’ voor longkanker vergroten. Men wil daarmee ook misverstanden over patiënten met longkanker verminderen. Want iedereen met longen, ook mensen die er een gezonde levensstijl op nahouden, kan longkanker krijgen!

Tevens wordt met de Tour geld opgehaald voor gepersonaliseerde (long)kankerbehandelingen.

Van Goes via Groningen naar Maastricht wordt het witte lint fietsend en wandelend aangeboden aan patiënten en  longartsen in meer dan 30 ziekenhuizen. Michiel Gronenschild (longarts bij het Zuyderland Medisch Centrum) fietst namens Zuyderland Medisch Centrum van Sittard-Geleen naar Maastricht om daar het lint te overhandigen.

Zuyderland steunt als groot multidisciplinair Longcentrum graag dit landelijk initiatief.

Reacties