Twee cheques voor Comité Dao baove in d’n Tore

Foto: Torencomité

Afgelopen zaterdag, daags voor Vaderdag, stond Comité Dao Baove in d’n Tore weer met een kraampje bij de stadspomp.

Harmonie Sint Joseph doneerde de opbrengst van de jaarlijkse wijnactie aan het Torencomité

Wie een origineel Vaderdagcadeau wilde kopen en tegelijkertijd het Torencomité wilde steunen was er aan het goede adres. Er werd ondanks het warme weer goed verkocht.

Ook kreeg voorzitter Sjraar Cox van Comité Dao baove in d’n Tore twee cheques aangeboden als bijdrage in de restauratiekosten.

Voorzitter Carl Maas van Harmonie Sint Joseph Sittard bood samen met penningmeester Judith Doomen een cheque ter waarde van 810 euro aan. Het geld was de opbrengst van de jaarlijkse wijnactie van de harmonie, waarbij dit jaar de Torenwijn aan de man werd gebracht. Het repetitielokaal van de harmonie bevindt zich op een steenworp afstand van de toren van de Grote Kerk. Dat schept een band en daarom droegen de leden van de harmonie graag hun steentje bij aan de restauratie van toren.

 

En dan was er ook nog een cheque van het processiecomité van de Steenweg. Het comité heeft besloten zichzelf op te heffen, nu de Sacramentsprocessie jaarlijks alleen nog door het centrum van Sittard trekt. Besloten werd om het kassaldo van 550 euro te schenken aan het Torencomité. Voorzitter Roger Claessen overhandigde zaterdagmiddag de cheque aan het comité.

Cookieinstellingen