Wij Schwienswei trekt zich terug uit participatieproces

<em>Voormalige ECSC-locatie</em>
Voormalige ECSC-locatie
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vrienden van de Schwienswei en Actiegroep Omwonenden van de Schwienswei hebben zich verenigd in Wij De Schwienswei.

Wij De Schwienswei verzet zich tegen de komst van een Eco-Leisurepark op het voormalige ESCS- en CIOS-terrein in Sittard.

Na lang beraad heeft Wij Schwienswei besloten zich terug te trekken uit het participatieproces om samen met de gemeente Sittard-Geleen te komen tot een natuur- en landschapsvisie voor het ESCS terrein en de Schwienswei.

De redenen daarvoor heeft Wij De Schwienswei in onderstaande brief aan wethouder Meekels uiteengezet.

Geachte heer Meekels en overige medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen,

Naar aanleiding van het bericht van de heer Nijsten van 11-06 jl. aan ons allen, spijt het ons u te moeten mededelen dat wij niet zullen deelnemen aan het participatieproces voor totstandkoming van een natuur- en landschapsvisie voor de Schwienswei en het ESCS-terrein.Gezien de gang van zaken de afgelopen 3 jaar, de door de gemeente gemaakte fouten de afgelopen maanden en de weigering afgelopen week om in te gaan op onze redelijke voorwaarden voor deelname aan het participatieproces, hebben wij onvoldoende vertrouwen in dat proces.Alles wijst er nog steeds op dat de gemeente vastbesloten is om de Schwienswei van twee kanten in te sluiten met 330 vakantiehuisjes ten koste van de natuur en ten koste van de belangen van omwonenden, wandelaars, natuurliefhebbers en andere belanghebbenden.

Wij hebben onvoldoende garanties dat wij in dat proces dit keer wel serieus worden genomen, dat we gelijkwaardig worden behandeld aan andere belanghebbenden zoals de ontwikkelaar, en dat er sprake is van volledige transparantie.

Wij passen ervoor om deel te nemen aan een proces waarvan de uitkomst al bij voorbaat lijkt vast te staan.

Wij gaan in plaats daarvan verder met de uitwerking van een beter plan voor de Schwienswei en het ESCS-terrein waarbij natuurbehoud en -ontwikkeling voorop staan en met het verder vergroten van het maatschappelijk draagvlak daarvoor.

De brief is namens Vrienden van de Schwienswei en Actiegroep Omwonenden van de Schwienswei, verenigd in Wij Schwienswei, ondertekend door Bep Mergelsberg, Jack Koenen, Jolanda van der Zeeuw, Marleen van Rijnsbergen en Sander Geelen.

Cookieinstellingen