Ook DELTA Fiber Netwerk wil glasvezelnetwerk aanleggen in Sittard-Geleen

Glasvezelnetwerkbedrijf E-fiber is op dit moment de enige partij die voldoet aan de voorwaarden die worden gesteld aan de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente.

De gemeente maakte afgelopen week bekend met E-fiber een overeenkomst te zullen sluiten. E-fiber zal begin 2022 starten met het gebiedsgewijs aanleggen van glasvezel. Naar verwachting worden de werkzaamheden in 2024 afgerond.

Naast E-fiber zijn er nog meer partijen actief die een glasvezelnetwerk willen aanleggen in de gemeente. Zij kunnen ook nog een voorstel indienen onder dezelfde voorwaarden. Een van die partijen is DELTA Fiber Netwerk. Dat bedrijf stuurde afgelopen week een persbericht rond waarin het bedrijf aankondigde na de zomer te willen starten met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de kleinere kernen van de gemeente. De gemeente laat evenwel weten dat op dit moment alleen E-fiber voldoet aan de voorwaarden die de gemeente stelt.
DELTA Fiber Netwerk zegt desgevraagd te kunnen voldoen aan de voorwaarden en condities die de gemeente stelt en dat de afronding van de afspraken met de gemeente niet meer dan een formaliteit is.

Cookieinstellingen