Geldzorgen en toch met de kinderen iets leuks doen in de vakantie?

<em>Ruïne bij Kasteelpark Born</em>
Ruïne bij Kasteelpark Born
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het is weer bijna zomervakantie. Een tijd om leuke dingen te doen met het gezin, zoals een dagje zwemmen of naar een dierenpark. Dat lijkt heel logisch.

Maar wat als u dat niet kunt betalen? Bijvoorbeeld omdat u weinig of geen inkomen heeft? Vraag dan nu voor uw kinderen een zomerabonnement aan bij Sam& voor alle kinderen.

Sam& voor alle kinderen helpt u met een zomerabonnement!

Bij Sam& voor alle kinderen kunt u als ouder met geldzorgen een vergoeding voor uw kinderen aanvragen. Bijvoorbeeld voor de contributie van een sportclub, muziekles of schoolreisjes. Maar dus ook voor leuke uitjes in de zomervakantie! In de gemeente Sittard-Geleen kunt u denken aan een zomerabonnement voor Kasteelpark Born, zwembad De Nieuwe Hateboer of Kindervakantiewerk Sittard-Geleen.

Hoe werkt de aanvraag?

Het aanvragen van een zomerabonnement is heel makkelijk en kan via www.samenvoorallekinderen.nl. Klik daar op het blokje ‘Ouders’ en vul het formulier in. Bent u al bekend bij de gemeentelijke sociale dienst? Geef dan ook uw klantnummer door.

Kies onder het blok ‘vrije tijd’ voor het abonnement dat u voor uw kind wilt.

Het is belangrijk dat u dit ruim vóór de zomervakantie doet. Stichting Leergeld behandelt uw aanvraag en die is in de zomervakantie gesloten!

Voor wie?

U kunt een zomerabonnement aanvragen als:

  • uw kind maximaal 18 jaar oud is én
  • uw inkomen lager is dan € 1.226 (alleenstaande ouder) of € 1.751 (getrouwd of samenwonend). Het maakt niet uit of dat een inkomen is uit loon, uitkering, zelfstandig ondernemerschap of alimentatie voor u en/of uw kind.

Goed om te weten

Ook als u getroffen bent door de coronacrisis kunt u een aanvraag doen. Op de website www.vidar.nl vindt u onder ‘uitkering & extra’s bij laag inkomen’ meer informatie over de regeling Sam& voor alle kinderen en de voorwaarden.

Cookieinstellingen