Einde aan drie maanden durende wandeling

Foto: SGN

Dinsdagmiddag kwam op een druilerige Markt in Sittard voor Tamara Valkenier een einde aan een wandeltocht van drie maanden door Nederland en moest ze afscheid nemen van Einstein.

Einstein is de naam van de jonge kameel die Valkenier vergezelde tijdens de wandeling door het land, die begon in Venray en eindigde op de Markt in Sittard.

Tamara Valkenier gaf een paar jaar geleden de brui aan haar zekere bestaan als sterrenchef en recherchepsycholoog. Ze deed afstand van al haar bezittingen en verruilde haar veilige leven voor een bestaan vol onzekerheid en avontuur. Twee jaar lang fietste ze de wereld rond. Ze fietste door heel Europa, liep 600 kilometer door Jordanië, ging op avontuur in Nieuw-Zeeland en trok samen met een hond, een paard en een kameel vier maanden door Mongolië. Over haar ervaringen schreef ze het boek Fulltime Avonturier. Om dat boek te promoten kwam ze terug naar Nederland, maar werd daarbij nogal dwarsgezeten door de coronacrisis. Een tour langs boekwinkels was uitgesloten. Een wandeling door Nederland samen met een kameel bleek een gouden zet: ze trok er enorm veel aandacht mee.

Gezien haar ervaring met kamelen in Mongolië was de keuze van Tamar voor een kameel als reisgenoot niet zo vreemd. Bij haar aankomst in Sittard werden zij en Einstein welkom geheten door dromedaris Dromi en kameel Delilah van de Wandelkudde van Josh Clemens uit Sittard. Daar vindt Einstein een nieuw tehuis en wacht hem wellicht net als Dromi en Delilah een nieuwe carrière als acteur, want Clemens’ dieren figureerden al een aantal keren in kinderfilms. Ook werd ze begroet door een als Mongool verklede ‘Valkenier’ met een steppearend op zijn arm, refererend aan Tamar’s verblijf in Mongolië.

Vervolgens werden er boeken gesigneerd. De tranen kwamen toen ze afscheid moest nemen van Einstein, die ze voorlopig niet meer zal zien: een volgend avontuur lonkt.

delilah en dromi ontmoeten einstein
Kennismaking op de Markt in Sittard
Cookieinstellingen