Vragen raadsfractie D66 over oude mavo Land van Gulick

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het oude gebouw van mavo Land van Gulick aan de Engelenkampstraat wordt gehuurd door de Stichting Mensen met Mogelijkheden.

Diverse maatschappelijke organisaties, zoals Humanitas, Het Sociaal Overleg en de HIV vereniging, huren hier tegen een zeer gunstig tarief een ruimte van Stichting Mensen met Mogelijkheden.

Recent heeft de gemeente aangekondigd het gebouw te gaan verkopen. Stichting Mensen met Mogelijkheden moet dus op zoek naar een andere locatie. Maatschappelijke organisaties komen daarmee ook op straat te staan. De meeste van deze organisaties worden gesubsidieerd. Door de lage huur is het ook mogelijk om de subsidie laag te houden.

Door de gedwongen verhuizing worden de organisaties geconfronteerd met én verhuiskosten én waarschijnlijk een hogere huur.

Dat is aanleiding voor de gemeenteraadsfractie van D66 om een aantal vragen te stellen aan het College van B&W:

  • Is het College bekend met het feit dat diverse organisaties met een maatschappelijk doel gebruik maken van het gebouw en dat (een deel van) deze organisaties gesubsidieerd worden door de gemeente?
  • Is al bekend wanneer het gebouw wordt verkocht en wanneer de huidige gebruikers het gebouw moeten verlaten?
  • Is het College bereid om met samen deze organisaties op zoek te gaan naar een andere, geschikte ruimte? Zo nee, waarom niet?
  • Is het College bereid om de organisaties een tegemoetkoming in de verhuiskosten te verstrekken? Zo nee, waarom niet?
  • Is het College bereid om een eventuele hogere huur via gemeentelijke subsidie te compenseren? Zo nee, waarom niet?
  • Zijn er nog andere locaties in onze gemeente waar dit probleem zich de komende jaren naar verwachting zal voordoen? Zo ja, is het College dan van plan om deze organisaties op dezelfde manier tegemoet te komen?
Cookieinstellingen