Sint Rosamaand in Sittard is begonnen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Augustus is in Sittard sinds eeuwen de maand die in het teken staat van de verering van stadspatrones Sint Rosa van Lima.

De hele maand vinden op de dinsdagen voorafgaand aan het jaarfeest van Sint Rosa, dat met de Sint Rosaprocessie zijn hoogtepunt kent op de laatste zondag van de maand, een aantal avondmissen plaats bij de Sint Rosakapel.

Vanwege de nu geldende beperkingen heeft het Sint Rosacomité besloten om bij de eerste twee dinsdagavonddiensten (die van vanavond en 10 augustus) geen publiek toe te laten. De diensten beginnen om 19:00 uur en worden uitgezonden middels een livestream via internet op sintrosasittard.nl.

Na de persconferentie van het kabinet op 13 augustus bekijkt het comité of het mogelijk is om bij de dinsdagavonddiensten van 17 en 24 augustus onder strikte voorwaarden publiek toe te laten. Daarbij moet dan worden gedacht aan het kunnen overleggen van een geldig vaccinatiebewijs of een recent en negatief coronatestbewijs. De vier toegangswegen tot het gebied bij de Sint Rosakapel worden dan met hekken afgezet en van controleposten voorzien.

 

Cookieinstellingen