Clean Up March van Sittard naar Geleen op World Cleanup Day

Foto: © Michel van Dijke

Help jij mee om Gemeente Sittard-Geleen zwerfafvalvrij te maken op World Cleanup Day op zaterdag 18 september?

Vaste Prik Sittard-Geleen organiseert die dag samen met plandelaars, Stadslabs Sittard-Geleen, Huts Spot Geleen en de gemeente een Clean Up March van Sittard naar Geleen!

De wandelaars ontvangen (zolang de voorraad strekt) een “Vaste Prik Pungel”: een duurzaam opvouwbaar tasje voor het zwerfafval dat de wandelaars verzamelen.

Het doel van deze 5 km lange mars is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval en het creëren van meer bewustwording. Ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat er op dit stukje grond ligt is belangrijk. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

De Clean Up March begint om 14:00 uur in het Maaslandpark in Sittard. Via de Rijksweg wordt al prikkend rapend naar het centrum van Geleen getrokken. Hier wordt het zwerfafval gewogen en gesorteerd. Ook wordt daar een kunstwerk van zwerfafval gerealiseerd. De mars wordt afgesloten met een bijeenkomst voor de Stadslabs-locatie op de Markt 34 in Geleen. Daar is er een versnapering voor alle deelnemers en krijgen ze de Vaste-prik-pungel.

Cookieinstellingen