Peter Janssen nieuwe keizer Alternatief Sjöttefees

<em>Wie volgt Peter Janssen op als Schutterskeizer?</em>
Wie volgt Peter Janssen op als Schutterskeizer?
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De 47e keizer van het Alternatief Sjöttefees – ook wel alternatief Vogelsjeite genoemd – heet Peter Janssen.

Het Alternatief Sjöttefees – de naam zegt het al – is een ludieke variatie op het schutterswezen, waarmee een twintigtal verenigingen jaarlijks op de eerste zondag in september een streep zetten onder de vakantieperiode.

Janssen schoot vandaag twee keer de vogel af namens kapel TisNiksEnTwurtNiks. De eerste keer om koning te worden van zijn vereniging, de tweede keer om 18 andere mededingers voor de even eervolle als ludieke keizerstitel het nakijken te geven.

Deze gedenkwaardige prestatie werd geleverd op de zonovergoten wei achter het klooster van de zusters Karmelitessen aan de voet van de Kollenberg in Sittard, die dit jaar vanwege de corona maatregelen dienst deed als besloten schietterrein.

Vanwege het besloten karakter – er mochten maximaal 750 mensen op het terrein samenkomen – werd dit jaar gewerkt met gratis toegangskaarten, die vooraf gereserveerd konden worden. Aan de entree werden de gasten gecontroleerd op hun ID-bewijs, geldig coronabewijs en entreeticket. De gasten dienden binnen toegewezen tijdsloten te arriveren om al te grote opstoppingen aan de entree te voorkomen.

De sfeer en de entourage op het terrein maakten dat het voor de bezoekers weer even voelde als het oude normaal.

topstemmming op de sjöttewei
De sfeer zat er goed in op het Alternatief Sjöttefees
Cookieinstellingen