Zaterdag 18 september 5 kilometer lange Clean Up March in Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zaterdag 18 september is het World Clean Up Day. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt.

Vaste Prik Sittard-Geleen organiseert in samenwerking met de Gemeente en het Stadslab Sittard-Geleen een Clean Up March/Opruimmars, die start in Sittard en eindigt in Geleen.

Vaste Prik is een krachtenbundeling van Plandelaars in Sittard-Geleen die geregeld zwerfafval vaak op een ludieke manier opruimen in de gemeente. Het doel van deze 5 kilometer lange mars is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval en meer bewustwording. Ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat er op dit stukje grond ligt is van belang, want dat biedt inzicht dat onmisbaar is bij het vinden van structurele oplossingen. Vrijwilligers van Vaste Prik, het Stadslab en gemeente Sittard-Geleen introduceren die dag ook de Vaste Prik Pungel. Dat is een opvouwbaar duurzaam en uitwasbaar tasje voor wandelaars die tijdens de wandeling hierin geraapt zwerfafval kunnen deponeren.

De Clean Up March vertrekt om 14:00 uur vanuit het Maaslandpark in Sittard. De deelnemers wandelen vervolgens al afvalprikkend en -rapend over de Rijksweg naar HutsSpot aan de Markt in Geleen. Hier wordt het zwerfafval gewogen en gesorteerd. Later wordt van al dit afval een kunstwerk gemaakt.

Doe mee en schrijf je nu nog in door een e-mail te sturen aan via [email protected]. Deelnemers (alle leeftijden) krijgen zolang de voorraad strekt een Vaste Prik Pungel mee naar huis. Nieuwe informatie is steeds terug te vinden op de Facebookpagina van Vaste Prik Sittard-Geleen.

Cookieinstellingen