Afgelopen week 13.347 nieuwe coronabesmettingen geteld

Foto: CC0 Pete Linforth via Pixabay

Afgelopen week zijn er 13.347 nieuwe coronabesmettingen geteld (een week eerder 15.976) personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19.

Er zijn in de afgelopen week 287 (een week eerder 374 patiënten door de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). De IC’s namen de afgelopen week 66 zieken op, 14 minder dan een week eerder. De afgelopen week zijn 45 (een week eerder 35) laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld.

In week 37 werd van 160.199 geteste personen de uitslag bekend: 12.777 testten positief op COVID-19. Een week eerder waren van de 169.946 ontvangen uitslagen er 15.305 positief. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is van week 36 op week 37 gedaald van 9,0% naar 8,0%.

Het aantal meldingen dat het RIVM de afgelopen week heeft binnengekregen van de GGD’en is niet hetzelfde als het aantal positieve tests van die week. Dat kan namelijk nog veranderen door nameldingen. Dit zijn meldingen die voortkomen uit teststraten, maar ook bijvoorbeeld van ziekenhuizen, enzovoort. Het aantal besmettingen in een week is naar verwachting hoger dan het aantal positieve tests, omdat het aannemelijk is dat niet iedereen met een besmetting zich laat testen.

Niet iedereen die positief test, wordt patiënt genoemd. Deze term wordt gebruikt voor mensen die zo ziek zijn dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis of voor mensen die zo ziek waren dat zij zijn overleden. Niet iedereen met een positieve uitslag wordt zo ziek dat zij opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. Veel mensen krijgen slechts milde klachten of zelfs geen klachten.

Reacties