De toone van Zitterd charmante voorstelling van Cyrille Niël

Foto: Cyrille Niël

Na lang, héél lang wachten stond hij vanavond dan eindelijk op de planken in de Sittardse schouwburg met de première van De toone van Zitterd.

Solo, zonder het combo dat Cyrille er bij had willen hebben, maar ja, u weet: corona… Niet dat het ontbreken van een combo een gemis was, want deze Sittardse artiest kan uitstekend uit de voeten op vleugel, elektrische piano en gitaar en heeft ook nog eens een prima stem.

Met de voorstelling Toone van Zitterd geeft Niël uiting aan zijn liefde en trots voor zijn stad. Die trots krijgt vorm in het verhaal dat hij vertelt over een jongen en een meisje. Hoe ze opgroeien en verliefd worden, een gezin stichten, hoe hun leven verknoopt raakt met de tradities en gewoontes van een stad en hoe dat dan weer wordt overgedragen op een nieuwe generatie. Tradities veranderen en dat is niet erg, als de waardevolle kern ervan maar in stand blijft, zo luidt de boodschap van de voorstelling.

In De toone van Zitterd brengt Niël gedurende anderhalf uur (voorstelling zonder pauze) een aantal liedjes ten gehore van bekende Sittardenaren. Uiteraard ontbreken daarbij Toon Hermans, Frits Rademacher en Jo Erens niet. Maar ook zijn eigen inbreng mag er zijn, onder andere met het lied over stadspatrones Sint Rosa. De gekozen liedjes passen goed in het verhaal, dat aanstekelijk en met humor wordt verteld en dat geen moment verveelt.

Cyrille Niël heeft de coronalockdown benut om een charmante en evenwichtige voorstelling neer te zetten. Wie van zichzelf vindt dat hij een echte Zitterder is mag deze voorstelling niet missen.

Nog geen kaartje? Voor de voorstellingen van zaterdagavond en zondagmiddag zijn nog kaarten te koop.

Reacties

Cookieinstellingen