Uitbreiding Phillokaal officieel in gebruik genomen

De openingshandeling
Foto: SGN

Tijdens de coronalockdown heeft een vijftiental leden van de Sittardse Philharmonie de handen uit de mouwen gestoken bij een verbouwing van het verenigingsgebouw.

Vanwege de geldende coronamaatregelen gebeurde dat steeds met maximaal drie man samen, zodat onderling afstand gehouden kon worden. In de maanden dat er niet gerepeteerd kon worden werd de braakliggende zolderverdieping van het Phillokaal aan de Gats ingrijpend gerenoveerd en verbouwd tot een verdieping met meerdere ruimtes. Daar werden onder meer een bestuurskamer en een aantal leslokalen gerealiseerd. Die lokalen zijn nodig om, nu de muziekschool verleden tijd is, plek te hebben waar leerlingen een muziekopleiding kunnen volgen.

De openingshandeling werd verricht door twee Philsenioren die begin deze eeuw betrokken waren bij een grote verbouwing van het verenigingsgebouw en hun zonen: Jerôme Wessels en zoon en Zef Meuwissen en zoon (links op de foto). Daarna was het aan Deken Rob Merkx om alle aanwezigen en alle nieuwe ruimtes te zegenen.

Na de inzegening konden belangstellenden een rondleiding krijgen in het Phillokaal en een doorlopende presentatie over de harmonie en het lokaal bekijken.

Deken Rob Merkz zegent de bestuurskamer

 

Reacties

Cookieinstellingen