Prijswinnaars Filmfestival tijdens DocDays in Filmhuis De Domijnen

Foto: The Truffle Hunters

Zoals eerder aangekondigd presenteert Filmhuis De Domijnen in samenwerking met CineSud op vrijdag 8 oktober en zaterdag 9 oktober een speciaal weekendprogramma waarbij de documentaire en de makers centraal staan.

Er zijn (voor)premières van documentaires maar ook masterclasses, podcasts en zelfs een talkshow. Het volledige programma staat op www.dedomijnen.nl/filmhuis.

CineSud en Filmhuis De Domijnen laten weten dat DocDays ook wordt beocht door een aantal prijswinnaars van het Nederlands Film Festival. Afgelopen vrijdag 1 oktober hebben zij deze prijzen ontvangen en zijn dus een week later al in filmhuis De Domijnen in Sittard:

Eefje Blankevoort, regisseur van de film Shadow Game en daarvoor onderscheiden met het Gouden Kalf voor de Beste Lange Documentaire is op vrijdag 8 oktober om 19:00 uur aanwezig bij de Talkshow en op zaterdag 9 oktober bij de Masterclass “Van edit ruimte naar bioscooprelease; hoe bereikt je film zijn publiek?” en bij de vertoning van Shadow Game.

Jacqueline van Vugt, regisseur van Up to G-Cup kreeg de Prijs voor de Nederlandse Filmkritiek 2021. Zij is aanwezig bij de Talkshow op vrijdag en bij de vertoning van de film Up to G-Cup om 20:15 uur.

Sergej Kreso uit Echt was genomineerd voor Beste Lange Documentaire. Ook hij is aanwezig bij de Talkshow op vrijdag en om 20:30 uur bij de vertoning van de film Here we move, here we groove.

Ook de film Silence of the Tides (genomineerde Beste Lange Documentaire over de Wadden) is te zien op DocDays en de Couleur Locale met De Mythe en de Meester en de Talkshow met Ruud Lenssen en Bart Hölscher.

Reacties