Herfst(vakantie) in het Kasteelpark in Born

Foto: Kasteelpark Born

Het is herfst in het Kasteelpark! De bladeren verkleuren en de schapen krijgen weer een lekkere wintervacht.

U kunt heerlijk wandelen in het park en intussen genieten van alle (jonge) dieren in het park – zoals de twee lammetjes bij de moeflons – en verwonder je over de grote oren van de jonge konijnen op de kinderboerderij. Even uitgekeken? Op het terras kunt u genieten van heerlijke warme chocomel terwijl de (klein)kinderen ravotten in de speeltuin.

Mini-Boe in de Zoo

Door de lange voorbereidingstijd en de onduidelijkheid rondom Covid-19, heeft het Kasteelpark besloten om dit jaar nog geen Boe in de Zoo avondactiviteit organiseren. (Lees verder onder de foto.)

Kasteelpark Born
Moeflon-lam

Wél wordt – net als vorig jaar – in de herfstvakanties van Nederland en België een mini-Boe in de Zoo georganiseerd. Van 16 oktober tot en met 7 november staan er in het park diverse Halloween-taferelen. Alle heksen en tovenaars worden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Ga samen met je (groot)ouders op zoek naar het huisje van de heks, ontdek waarom de piraat zo bang is en ga op de foto met de wolf die in oma’s bed ligt. Neem een plattegrond mee bij de kassa, zoek de taferelen, vind de letters en vorm het codewoord. Kom je ook?

Herfstactiviteiten Wasjbear

In de herfstvakantie van het Zuiden is de Wasjbear van dinsdag tot en met zondag open van 13:00 tot 17:00 uur. Kijk onder de microscoop welke diertjes je er in het grachtwater van het Kasteelpark leven. Op de Touchtable leer je onder meer welk oor bij welk dier hoort en kun je codes kraken en Sudoku’s oplossen. Ook is er een speciale herfstknutsel met kastanjes.

Leukste Uitje 2022

Kasteelpark Born is door de vakjury van ANWB EropUit genomineerd als Leukste Uitje van Limburg 2022. Geniet je ook zo van een wandeling door het park, het voeren van de hertjes en de kamelen, het kijken door de microscoop op zoek naar een haftelarve en/of een kopje koffie op het terras? Stem dan op Kasteelpark Born als Leukste Uitje van Limburg! Dat kan op www.anwbleuksteuitje.nl/kasteelpark-born. Stemmen is mogelijk tot en met 31 oktober 2021!

Entree

Het Kasteelpark is tot en met 7 november dagelijks open van 10:00 tot 18:00 uur. Vanaf 8 november is het Kasteelpark alleen op woensdag, zaterdag en zondag open van 10:00 tot 17:00 uur.
De entreeprijs is €9,50 voor volwassenen, €7,- voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar en €8,50 voor 65+. Kinderen tot 2 jaar hebben gratis entree. Met een jaarkaart heeft u vanaf de dag van aanschaf een jaar lang plezier van het Kasteelpark. Een jaarkaart voor volwassenen kost €28,50 en voor kinderen €21,-.

Reacties