Oranje Fonds doneert 3.000 euro voor riksja-project Fietsen alle Jaren WM

Foto: Vivantes

“Dankzij de bijdrage van het Oranje Fonds kunnen wij definitief en officieel starten met ons fantastische project”, vertelt Mark Mies van Vivantes.

“De afgelopen periode zijn er een kleine 20 enthousiaste ‘riksja-piloten’ opgeleid om de twee elektrisch ondersteunde Chat-riksja’s met twee passagiers te besturen en ritten door de omgeving te maken. Dit alles onder de bezielende aanvoering van onze ‘Riksjefs’ Marijke Baart en Hans Huisman.”

Het project is een samenwerking van Thuishulpcentrale De Brug met Vivantes Ouderenzorg. Een ritje boeken mag in principe iedereen die zelf niet meer mobiel is om te fietsen.

“De bijdrage van het Oranje Fonds was heel belangrijk om de zekerheid te creëren dat we de komende jaren kosteloos ritten aan kunnen blijven bieden.” Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. Fietsen alle Jaren past hier helemaal in. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Sponsoring maakt aanbieden van riksja ritten mogelijk!

Eerder maakten VDL Foundation en ANWB als maatschappelijk partner het al mogelijk dat de eerste riksja aangekocht kon worden en er gestart kon worden met het opleiden van de piloten en het maken van proefritten. Particuliere donaties en bijdragen van Rabobank, MediReva en een grote donatie van de vrijwilligers van Thuishulpcentrale De Brug gaven meer ruimte. Met bijdragen van Gemeente Sittard-Geleen, Stein en als laatste hopelijk nog de lopende aanvraag bij de Provincie, hebben we straks de zekerheid dat wij volop mensen kunnen laten genieten van de wind door het haar.”

Want dat is waar Fietsen Alle Jaren (FAJ) om gaat! Een bijzonder moment van ontspanning én sociaal contact. Je kunt samen met partner, een andere naaste of een begeleider een ritje boeken, wanneer je niet meer zelf(standig) kunt fietsen.

FAJ Westelijke Mijnstreek heeft nu twee riksja tot de beschikking. “De riksja’s zijn kostbaar en we kunnen nu de komende jaren goed verzekerd en met zorgvuldig onderhouden fietsen op pad. Er is ook geld nodig voor een reserveringssysteem en overige bijkomende kosten. Het is belangrijk om de ritjes wel kosteloos te kunnen blijven aanbieden aan de passagiers. Hiervoor is budget nodig. Donaties blijven dan ook altijd welkom. Zo sparen we verder voor een volgende riksja en kunnen we nóg meer mensen meenemen voor een mooie rit.”

Fietsen alle Jaren is internationaal

FAJ Westelijke Mijnstreek is aangesloten bij FietsenAlleJaren.nl. Iedereen heeft volgens dit internationale project recht op de wind door zijn haar. Op herinneringen die opkomen als je langs bekende plekken fietst, of gewoon een mijmerende gedachte wanneer je door de natuur gaat. Die herinneringen en gedachten horen bij ons en zijn uniek. Verhalen die als je ouder wordt met jou zullen verdwijnen. Fietsen Alle Jaren combineert die verhalen met de vreugde van een stukje fietsen. Onze vrijwilligers, de piloten, nemen per keer twee mensen mee voor een fietstocht in een riksja. Met Fietsen Alle Jaren bedoelen we dat het leven niet ophoudt bij een bepaalde leeftijd en omarmen we wat elke generatie te bieden heeft door middel van iets eenvoudigs als fietsen.

Meer weten?

Kijk op www.fietsenallejaren.nl. Doneren, een ritje boeken of riksjapiloot worden? Mail naar [email protected].

riksja-project

Reacties

Cookieinstellingen