Baroesjko presenteert haar nieuwe programma ‘herinneren’

Baroesjko presenteert op 7 november om 14:00 uur haar nieuwe programma ‘herinneren’ in het oude Salviuskerkje in Limbricht.

In een mozaïekvoorstelling met als hoofdthema ‘herinneren’ kijkt Baroesjko terug op haar eerste lustrum en wat daaraan vooraf ging:

Weet je nog
Herinner jij het je,
Toen jij en ik…
Of Waar was jij
Dat ene moment
Toen…

Baroesjko is een negenkoppig mini-orkest, opererend vanuit de Westelijke Mijnstreek (Sittard-Geleen),  grensoverschrijdend in de Folk en “Sittardse” Wereldmuziek! Naast het feit dat ze bekend staan als een verrassend veelzijdige live-band, scoorden zij ook hoge ogen in de hitlijsten van de provinciale radiozender L1. De liedjes ‘Wesj aan de Parapluu’, ‘Raap dich Biejein’ en ‘Langzaam Laat’, zijn nog steeds veelvuldig op deze zender te horen.

In Maart 2019 bracht Baroesjko middels en tijdens een zeer succesvolle theatertournee een nieuw album uit: getiteld ‘Snezka’. Een kop-staart verhaal van 12 stukken muziek en liedjes in het Sittards dialect, die samen een verhaal vertellen, met de mythische berg ‘Snezka’ als uitgangspunt. Momenteel werken ze hard aan een nieuwe EP die in het voorjaar van 2022 uit moet komen.

De show wordt ondersteund door Floortje Hover. (Lees verder onder de foto.)

Baroesjko
Floortje Hover – Foto: © Giel Greijn

Floortje Hover is een singer-songwriter met een eigen repertoire. Haar Nederlandstalige liedjes laten zich het best vangen onder de noemer kleinkunst en (Neder)pop. In 2016 bracht ze haar debuutalbum “Onderweg” uit en inmiddels is ook het tweede album ‘Verder Weg’ uitgebracht. In december 2018 won ze het COC Songfestival, speelde ze op de Gay Pride en staat het liedje ‘Hieel Aeve’ (samen met Stan Smeets) in de Limbo Top 100 en inmiddels zijn er alweer nieuwe nummers in de maak. Critici vergeleken haar liedjes met werk van Claudia de Breij.

Aanvangstijd: 14:00 uur
Entree: € 12,50 per persoon, contant te overhandigen in envelop bij de entreetafel
Reserveren verplicht via [email protected]
Meer informatie: www.baroesjko.nlof bel 0646020799 
Coronatoegangsbewijs verplicht, liefst met QR code. Deze wordt gescand bij binnenkomst.
Lokatie: Oude Salviuskerk, Platz 2, 6141 AT Limbricht
www.salviuskerkje.nl

Cookieinstellingen