Programma tweede dag Oktober Wiesnfest op Sittardse schootsvelden

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vrijdagmiddag om 16:00 uur begon de Oktoberkermis te draaien en werden de eerste halve liters bier getapt en gedronken in de Biergarten op de noordelijke schootsvelden in Sittard.

Daarmee was het Oktober Wiesnfest in Sittard begonnen, een vanwege corona aangepaste versie van het Oktoberfeest. Om 18:00 uur druppelden ook de eerste bezoekers van het Brand Alm Open Air voorbij de entreecontrole.

Veel bezoekers hadden vooraf op een van de afgiftepunten op het feestterrein of op de Markt een polsbandje gehaald, dat gratis werd verstrekt aan iedereen die een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs kon overleggen. Wie nog niet is gevaccineerd en nog niet over een QR-code beschikt kan zich op het feestterrein laten testen op corona om – mits negatief getest – toch toegang tot het Brand Alm Open Air of tot de Biergarten te kunnen krijgen.

Ondanks het vrij gure weer van vandaag was het op de Brand Alm in de open lucht onder de perfect skies prima uit te houden. Weliswaar wat frisser dan in een feestpaviljoen, maar de sfeer was weer als vanouds.

Het programma van de tweede dag van het Oktober Wiesnfest is als volgt:

Op de Brand Alm vinden vandaag twee verschillende optredens plaats. Om 12:00 uur kunnen liefhebbers van blaasmuziek hun hart ophalen tijdens de Ode aan Blaasmuziek, die wordt gebracht door Die 12 Mährischen. Het avondprogramma – Samstag Gaudi – begint om 20:00 uur en wordt – met ondersteuning van DJ Dirndl – gevuld door Allgäu Power en Rebel Tell. Voor het avondprogramma zijn geen kaarten meer verkrijgbaar.

In de Biergarten kun je vanaf 12:00 uur weer de nodige Gemütlichkeit verwachten met optredens van Das Tirol Team, DJ Tonträger Tony, de Philharmoniker en Volle Pulle. Ook de kermis begint vandaag om 12:00 uur.

Cookieinstellingen