Dinsdagprogramma Oktober Wiesnfest in Sittard

<em>Gezellig 'klasjeneiere' tijdens Rimpelpop</em>
Gezellig 'klasjeneiere' tijdens Rimpelpop
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Maandagmiddag vond op de Brand Alm de afgelopen week op de valreep alsnog ingelaste editie van Rimpelpop plaats.

Het zeer populaire vaste onderdeel van het maandagprogramma van het Oktoberfeest zou dit jaar eigenlijk niet doorgaan. Maar vanwege de gunstige weersverwachtingen besloot de organisatie afgelopen vrijdag alsnog om het evenement te laten plaatsvinden. En omdat dit op het allerlaatste moment bekend werd was het ditmaal minder druk dan normaal. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het niet meer tijdig kunnen regelen van het seniorenvervoer, het feit dat het ditmaal een openluchtfeest was en omdat veel ouderen zolang Covid-19 rondwaart huiverig zijn om besmet te raken en daarom liever thuisblijven. Toch was de Brand Alm voor ruim de helft gevuld en was de stemming weer opperbest. Ook het Kölschfest dat in de avonduren werd gegeven trok veel enthousiaste feestvierders. Een avondje met Keulse bands doet het in Sittard namelijk altijd uitstekend!

En zo is het Oktober Wiesnfest in Sittard aan zijn voorlaatste dag begonnen. De voor iedereen vrij toegankelijke Oktoberkermis begint om 13:00 uur weer te draaien en vanaf dat tijdstip kun je ook weer terecht in de Zuidlease Biergarten, waar doorlopend muziek wordt geboden, hetzij door DJ Toller Theo en anders door live optredens van Trommel und Treutsjen (Trumke & Tröötje) en Volle Pulle. Toegang tot de Biergarten enkel op vertoon van een geldig toegangsbewijs.

Op de Brand Alm vindt vanaf 18:00 uur Ein wahnsinniger Dienstag plaats met medewerking van Almklausi, Die Jungen Zillertaler, het Königlich Bayrisches Vollgas Orchester en DJ Dirndl. Toegan enkel op vertoon van een entreekaart en een geldig coronatoegangsbewijs.

Goed om te weten: het is mogelijk om op het feestterrein een coronasneltest te laten doen.

coronacijfers

Cookieinstellingen