Tuinman van Sittard-Geleen zoekt adoptanten voor recycleparkjes

<em>recycleparkje Koningsplein Geleen</em>
recycleparkje Koningsplein Geleen
Foto: SGN

In Sittard-Geleen zijn verspreid over de gemeente inmiddels een achttal zogenaamde recycleparkjes gerealiseerd. Daar kunnen inwoners een aantal soorten afval gratis kwijt.

Denk daarbij aan verpakkingsglas (glazen flessen, glazen potten), PMD (Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen/blik en drankverpakkingen), oud papier (kranten, folders, enveloppen, wc-rolletjes, kartonnen dozen en schone pizza- en vlaaidozen) en textiel (kleding, ook versleten of kapot, schoenen en textiel/linnengoed).

De Tuinman van Sittard-Geleen – dat is de Gemeente Sittard-Geleen als beheerder van de openbare ruimte – is op zoek naar vrijwilligers voor het netjes houden van de recycleparkjes in de gemeente. Want een verrommeld recycleparkje is niet alleen geen gezicht en doet afbreuk aan het leefklimaat in de omgeving, het verlaagt ook de drempel voor illegale bijplaatsingen van soorten afval waar het recycleparkje niet voor is bedoeld.

Adoptanten krijgen materiële ondersteuning van de gemeente en hulp van de Tuinman van Sittard-Geleen bij de opstart. Wie interesse heeft en/of meer wil weten kan een mailtje sturen aan [email protected].

Cookieinstellingen