Pilot Frame Running start op 19 maart 2022

Foto: SGN

Op 19 maart 2022 start Stichting Wielerbaan Geleen in samenwerking met Ecsplore de eerste Frame Running trainingen op sportlandgoed de Haamen in Beek.

Frame Runners zijn een soort driewieler-loopfietsen waarmee mensen met een motorische beperking aan sport kunnen doen. In Maastricht wordt er al gebruik van gemaakt.

Nancy Kaufmann, fractievoorzitter van Stadspartij Sittard-Geleen vroeg eerder dit jaar aan College van B&W of het wilde overwegen om ook in Sittard-Geleen een aantal Frame Runners aan te schaffen en beschikbaar te stelen, mits er interesse was om ze in te zetten. Het Gehandicapte Kind en het Foppe fonds dragen gezamenlijk maximaal 5000 euro bij onder voorwaarde dat de gemeente 2500 euro bijdraagt. Voor dat bedrag kun je drie Frame Runners aanschaffen.

Kaufmann: “Michel van Dijke van Stichting wielerbaan Geleen gaf meteen aan de trainingen te willen verzorgen”. Beide zijn in juni van dit jaar samen met wethouder Andries Houtakkers in Maastricht een kijkje gaan nemen bij de trainingen. Alle drie waren ze reuze enthousiast.

Eerder deze maand is de knoop doorgehakt. Houtakkers heeft aangegeven dat de gemeente een financiële bijdrage levert. Van Dijke: “Samen met Chantal Bos van Ecsplore zijn we tot de conclusie gekomen dat de atletiekbaan de Haamen in Beek de beste trainingslocatie is. Onze stichting vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Wij organiseren niet alleen koersen op de wielerbaan, we geven ook fietsles aan statushouders en fietsvaardigheidslessen aan kinderen vanaf 3 jaar. Ook op scholen leren we kinderen beter fietsen. Frame Running past helemaal in ons breedtesportbeleid”.

Meer informatie www.stichtingwielerbaangeleen.com/framerunning-sgb/

Reacties