Update Zuid-Limburgse Samenwerkingsovereenkomst ‘Knopen Lopen’

Foto: © Tom Bloem

Op 18 maart 2021 tekenden de zestien Zuid-Limburgse gemeenten de Zuid-Limburgse Samenwerkingsovereenkomst ‘Knopen Lopen’ voor de aanbesteding van een nieuw wandelnetwerk voor Zuid-Limburg.

Voor de Zuid-Limburgse inwoner en gast betekent dit dat de gekleurde paaltjesroutes het komende jaar geleidelijk vervangen worden door ‘knopenpunten’ oftewel uniforme nummerbordjes die het mogelijk maken om eigen routes samen te stellen.

Het systeem is vergelijkbaar met het fietsknooppuntensysteem, echter wel fijnmaziger. Mensen wandelen van knooppunt naar knooppunt.

Visit Zuid-Limburg is als projectleider en de grote promotor nauw betrokken. Zij zijn eveneens kartrekker bij dit project. De gemeente Sittard-Geleen wil een proactieve rol innemen bij het opstellen van het regionale wandelroutenetwerk voor het grondgebied van de gemeente en hecht er belang aan om een goed en gedragen wandelroutenetwerk te hebben.

Om hiertoe te komen gaat de gemeente een digitale enquête uitzetten onder de inwoners en een brede bijeenkomst organiseren met de belanghebbenden. Zo kan een ieder zijn input aanleveren. Op basis van de verkregen informatie zal in de eerste helft van 2022 het externe projectbureau verder invulling geven aan de ontwikkeling van het nieuw regionale wandelroutenetwerk.

Cookieinstellingen