Raadsfractie CDA wil permanent gedenkteken voor Remco van de Vorst

Foto: SGN

Op 30 juli jongstleden is de bekende straatmuzikant Remco van de Vorst uit Sittard op 56-jarige leeftijd overleden.

Remco was niet te missen in het Sittardse straatbeeld. In de binnenstad vermaakte hij met zijn gitaar voorbijgangers in de winkelstraten met muziek en zang, weer of geen weer!

Hij bracht vooral nummers uit de zestiger- en zeventiger jaren. Velen hebben dierbare herinneringen aan Remco overgehouden. Dit zag men de afgelopen maanden ook terug op meerdere plekken in de binnenstad van Sittard waar kaarsen, bloemen en andere voorwerpen lagen als eerbetoon aan deze bekende straattroubadour. De CDA-fractie is volgens fractievoorzitter Patrick Brouwers daarom van mening dat een permanent gedenkteken voor Remco van de Vorst in de binnenstad van Sittard op zijn plaats is.

Zelf zei Remco eens: “Ik wil niet beroemd worden, maar wie weet krijg ik in Sittard ooit nog een plekje naast het standbeeld van Jo Erens”.

Brouwers is van mening dat deze uitspraak werkelijkheid moet worden. “Remco verdient het als bekende Limburgse straattroubadour om een permanent gedenkteken te krijgen in de binnenstad van Sittard op het Kloosterplein in de buurt van het beeld van de andere bekende Limburgse troubadour Jo Erens. Dit gedenkteken zou op eenzelfde manier vorm kunnen krijgen in de vorm van een plaquette aan een muur zoals het monument ter ere van de Sittardse troubadour Frits Rademacher op het Kerkplein.”

De fractie heeft schriftelijk gevraagd naar de mening van het College van B&W.

Reacties

Cookieinstellingen