Fietsles op het Hub. Dassenplein in Sittard

Foto: M. van Dijke

Zondag 20 november kregen zo’n achttien vluchtelingen – waaronder tien kinderen – die voorlopig zijn gehuisvest in voormalig zorgcentrum De Baenje in Sittard fietsles.

Fietscoach Michel van Dijke en zijn team leerden hen kennismaken met de fiets. Vlak voor het stadhuis in Sittard, op het verkeersvrije Hub. Dassenplein, konden de deelnemers zonder hinder van ander verkeer uitstekend oefenen. Waarom werd voor deze plek gekozen? “Omdat dit terrein tegenover het opvangcentrum ligt, maar het ook laat zien dat we in een sociale gemeente wonen,” aldus een glimlachende van Dijke.

De les werd mogelijk gemaakt door Stichting Petje af Zuid-Limburg, Wielerbaan Geleen en VluchtelingenWerk Sittard-Geleen. De bedoeling is dat de vluchtelingen, totdat ze weer vertrekken, wekelijks fietsles krijgen. Van Dijke: “Naast de fietslessen op zaterdagochtend op wielerbaan Geleen voor alle kinderen vanaf 3 jaar verzorgen we ook iedere woensdagavond fiets- en verkeerslessen voor statushouders bij VluchtelingenWerk in Geleen. Van de tien kunnen er acht al heel goed fietsen”.

Reacties