Gemeente gaat cameratoezicht uitbreiden en verbeteren

Hoek Putstraat-Pullestraat
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De gemeente Sittard-Geleen investeert 700.000 euro in het cameratoezicht in de centra van Sittard en Geleen, het stationsgebied in Sittard en bij het stadion van Fortuna Sittard.

De investering wordt in zes jaar afgeschreven. De update van het camerasysteem, dat in 2014 werd ingevoerd, is ingrijpend. Niet alleen worden alle camera’s vervangen, met 72 extra camera’s hangen er straks 157 stuks in de gemeente. De vervangingsoperatie moet in het eerste kwartaal van komend jaar zijn afgerond.

Het aantal mobiele camera’s wordt uitgebreid van één naar twaalf stuks. Deze kunnen worden ingezet op plekken waar verstoring van de openbare orde en leefbaarheid wordt geconstateerd, op plekken waar sprake is van verloedering en overlast. Denk bijvoorbeeld aan plekken waar vaak afval wordt gedumpt.

De nieuwe camera’s bieden nog scherpere beelden dan de huidige camera’s. Verder krijgt een tiental boa’s een opleiding tot cameraobservant, zodat de camerabeelden niet enkel in de weekends live worden bekeken.

Reacties

Cookieinstellingen