Online dating, iets voor alle leeftijden? *** ADVERTORIAL ***

Foto: athree23 via Pixabay

Online dating bestaat inmiddels al vrij lang. Toch is het pas de afgelopen jaren ‘echt’ normaal geworden om online te daten. Dit heeft te maken met verschillende factoren.

De hoofdredenen zitten hem in het feit dat online daten vroeger een behoorlijk slechte reputatie had en in het feit dat online dating inmiddels voor alle leeftijden beschikbaar is. Het online dating is dus interessant geworden voor een breder publiek en levert daarnaast ook nog eens meer kwalitatieve dates op. Benieuwd hoe dit tot stand is gekomen? Lees dan snel verder! In deze blog vertellen we je er namelijk meer over.

Betrouwbaarheid

Het online daten is een stuk betrouwbaarder geworden. Dit hangt met name samen met de steeds groter wordende penetratiegraad van het internetgebruik. Waar vroeger maar een klein percentage van het land goed was met het internet, zien we anno 2021 dat steeds meer mensen verstand hebben van het internet. Iemand komt dus veel minder snel weg met nepfoto’s of nepadvertenties. Daarnaast doen dating platforms er steeds meer aan om de identiteit van de daters te verifiëren. Zo dien je tijdens de registratie op bijvoorbeeld www.vijftigplusdating.nl tal van persoonsgegevens in te vullen. Deze persoonsgegevens kunnen natuurlijk onjuist worden ingevuld, maar de controle op de juistheid van deze gegevens is anno 2021 een stuk groter dan dat de controle vroeger was.

Alle leeftijden

Online dating is tegenwoordig iets dat door mensen van alle leeftijden gedaan wordt. Ook dit hangt weer samen met de penetratiegraad van het internetgebruik! Waar mensen van bijvoorbeeld 40+ tot voor kort moeite hadden met het internet zien we anno 2021 dat zelfs mensen van 70+ uit de voeten kunnen op het internet. Misschien hadden al deze mensen het 10-20 jaar geleden al wel voor ogen om online te daten, maar konden ze dit simpelweg niet door het gebrek aan kennis over het internet. Daarnaast is er ook altijd een gebrek aan mogelijkheden geweest. De online dating apps richten zich vroeger namelijk met name op het jongere publiek. Gelukkig zien we tegenwoordig ook diverse platformen voor mensen van alle leeftijden opkomen. Voor de oudere generatie is er bijvoorbeeld een platform als VijftigPlusDating beschikbaar. Als je 50+ bent en op zoek bent naar een date, dan ben je hier dus zeker aan het juiste adres!

Cookieinstellingen