Concert Adeona Duo in oude Salviuskerkje in Limbricht

Foto: Adeona Duo

Vanwege hun grote interesse en passie voor kamermuziek besloten Pedro Melo en Catarina Trindade in 2018 hun muziekervaring te combineren en het Adeona Duo te vormen.

Op zondag 12 december geeft het Adeona Duo twee concerten, telkens voor maximaal 35 bezoekers, in het oude Salviuskerkje in Limbricht.

Sindsdien streeft dit duo ernaar de kleuren van de saxofoon en de piano te verkennen door middel van het oorspronkelijk repertoire voor deze bezetting en ook via transcripties van repertoire voor andere instrumenten. Zij hebben al diverse uitvoeringen gegeven op diverse podia en de wens zich als duo verder te ontwikkelen bracht hen ertoe een nieuwe uitdaging in het buitenland aan te gaan. Momenteel volgen zij de Master cursus in Kamermuziek aan het Conservatorium Maastricht, met Katia Veekmans en Jean Pierre Cnoops als supervisors.

De eerste prijs behaald tijdens de Vila Verde National Chamber Music Competition in 2019 is alvast een mooi hoogtepunt!

Catarina Trindade

Het delen van de liefde en de passie voor muziek op zich gingen hand in hand voor Catarina Trindade, een jonge pianiste die zich al vroeg zeer aangetrokken voelde tot kamermuziek en het begeleiden. Catarina’s contact met andere musici bracht haar op podia in verschillende delen van Europa.

Behalve haar interesse voor het geven van uitvoeringen is zij ook sterk geboeid door de kunst van het programmeren. Gestimuleerd door deze twee grote motto’s volgt Catarina momenteel de cursus Master of Music aan het Conservatorium Maastricht, met de nadruk op kamermuziek en ontwikkelt zij haar belangrijkste research op het gebied van Music Curation and Programming.

Zij is lid van de EPTA-Portugal Board Association of Pianists and Piano Teachers of Portugal sinds maart 2017. Ze is ook actief geweest als pianiste voor begeleidingen bij ArtEduca – Vila Novade Famalicão, in Portugal aan het Conservatório de Guimarães en aan de Academia de Música de Vila Verde.

Pedro Melo

Met een passie voor het ontdekken van nieuwe werken door middel van transcripties, gaat Pedro Melo, een jonge Portugese saxofonist, de uitdaging aan om de volledige mogelijkheden van de saxofoon te verkennen. Pedro had
de gelegenheid om te spelen op verschillende podia verspreid over Europa en in diverse formaties. Hij kreeg ook prijzen
als solist bij diverse nationale en internationale concoursen. Pedro heeft een speciale voorkeur voor kamermuziek, als medeoprichter van het Iberian Quartet als altosaxofonist.

Bovendien volgt Pedro momenteel de cursus Master of Music aan het Conservatorium Maastricht, met het accent op Kamermuziek. Voor het jaar 2021/2022 krijgt Pedro een scholarship van het Orquestra do Alto Minho, Portugal.
Geboren in Guimarães, waar hij zijn eerste stappen op het gebied van de muziek zette aan de Sociedade Musical de Pevidem en het Conservatory of Guimarães, voltooide hij zijn verdere studies aan de University of Minho bij
Luís Ribeiro: hij behaalde een graad in muziek en een master in muziekonderwijs.

Hij kreeg ook de gelegenheid om te studeren bij Antonio Felipe Belijar aan het Superior Conservatory of Music Castilla La-Mancha in het kader van een Erasmus programma.

Programma

 • Enrique Granados (1867-1916) – Romance for Violin and Piano *
 • Robert Schumann (1810-1856) – Romances for Oboe and Piano Opus 94
  Nicht schnell
  Einfach, innig
  Nicht schnell
 • William Albright (1944-1998) – Sonata for Alto Saxophone and Piano
  Two-part Invention
  La follia nuova: a lament for George Cacioppo
  Scherzo, Will o’ the whisp
  Recitative and Dance
 • Korte pauze
 • Alexander Scriabin (1872-1915) – Romance for Horn and Piano *
 • Paul Hindemith (1895- 1963) – Sonata for Viola and Piano Opus 11 No.4 *
  Fantasie
  Thema mit Variationen
  Finale (mit Variationen)

* Alle transcripties en arrangementen voor saxophone zijn door Pedro Melo zelf gemaakt!

Datum: zondag 12 december 2021
Aanvangstijden: concert om 12:00 uur en om 14:30 uur
Entree: € 12,50 te overhandigen in gesloten envelop
Adres: Salviuskerkje Platz 2, Limbricht
Reserveren verplicht via: [email protected]www.salviuskerkje.nl – telefonisch via 0464588423
Zaalbezetting: 35 mensen max.
Coronaprotocol: houd bij binnenkomst anderhalve meter afstand van elkaar en draag een mond-neuskapje
Coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs tonen, QR-code wordt gescand
Vaste zitplaats is verplicht, bij verplaatsen mond-neuskapje dragen

Reacties

Cookieinstellingen