Muziekmakelaar Myouthic krijgt 176 mille subsidie

Foto: CC0 Public Domain via Pixabay

Het college van B&W van Sittard-Geleen heeft op 7 december 2021 ingestemd met een subsidieverlening van 176.000 euro aan de Stichting Myouthic.

Dat meldt het college in een brief aan de gemeenteraad. De subsidie is bedoeld voor het in 2022 uitvoeren van de makelaarsfunctie in het muziekonderwijs (muziekonderwijs aan leerlingen van muziekverenigingen, particuliere leerlingen en op scholen).

Ook heeft het college ingestemd met een verruiming van de voorwaarden voor lesgeldsubsidie, die wordt verstrekt voor het muziekonderwijs aan leerlingen verbonden aan muziekverenigingen. De lesgeldsubsidie is momenteel bedoeld voor leerlingen van maximaal 18 jaar oud. Vanaf 2022 wordt de regeling verruimd naar leerlingen tot en met 20 jaar (vanaf 21 jaar is muziekonderwijs btw-plichtig).

Daarnaast is er niet langer meer een begrenzing aan het te behalen muzikaal niveau. Met beide maatregelen worden leerlingen gestimuleerd langer muzieklessen te volgen en daardoor verbonden te blijven aan de muziekverenigingen.

In het eerste kwartaal van 2022 verschijnt een uitgebreid evaluatierapport.

Cookieinstellingen