Voortvluchtige verdachte dodelijke schietpartij Heerlen opgepakt

Foto: CC0 via Pixabay

De voortvluchtige verdachte van een dodelijke schietpartij op 13 november in Heerlen is maandagochtend in Duitsland opgepakt.

Door de schietpartij raakte de bewoner van een woning aan de Elandstraat in Heerlen zwaargewond. Hij overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

Het Openbaar Ministerie loofde op 26 november een beloning uit van 10.000 euro voor de tip die tot de aanhouding van de man zou leiden. Politie en Openbaar Ministerie publiceerden ook een foto van de verdachte en gaven daarbij zijn identiteit vrij. De verdachte gebruikt in het dagelijks leven de roepnaam Tom, maar heet formeel Zouo A., aldus het OM in het opsporingsbericht. De man stond als gevaarlijk te boek.

De uitgeloofde beloning leverde wel enkele tips op maar de ‘gouden tip’  zat er niet bij.  Rechercheonderzoek leidde de politie uiteindelijk naar een woning in Wassenberg (D). De aanhouding gebeurde vervolgens door de Duitse politie op verzoek van de Nederlandse autoriteiten. In de loop van de dag zijn er ook nog in Heerlen twee mannen van 24 jaar uit Sittard en Heerlen aangehouden. Zij worden ervan verdacht de verdachte geholpen te hebben uit de handen van de politie te blijven.

De verdachte zit momenteel vast in Duitsland en wordt op een later moment overgedragen aan de Nederlandse politie voor verder onderzoek.

Cookieinstellingen