Vrije inloop voor boosterprik vanaf aanstaande zaterdag mogelijk in Maastricht

Het is vanaf zaterdag 8 januari mogelijk om zonder afspraak een boostervaccinatie te halen op de vaccinatielocatie in MECC Maastricht.

De locatie is dagelijks geopend voor vrije inloop tussen 08:00 en 16:00 uur.

Een voorwaarde is dat de laatste coronaprik minimaal drie maanden is geleden of dat men minimaal drie maanden geleden is genezen van een coronabesmetting. De locaties in Kerkrade en Geleen zijn voorlopig alleen op afspraak toegankelijk voor een boosterprik.

Drempelverlagend

De GGD’en zetten zoveel mogelijk vaccinatiecapaciteit in om half januari alle bewoners van 18 jaar en ouder van een boosterprik te kunnen voorzien. Omdat de capaciteit bij de vaccinatielocatie in Maastricht niet volledig wordt benut is het mogelijk hier vrije inloop in te regelen. Door te prikken zonder afspraak wordt het halen van een boosterprik voor de inwoners van Zuid-Limburg vereenvoudigd.

Wachttijd

Nu de vrije inloop vanaf a.s. zaterdag mogelijk is bij de priklocatie in Maastricht, kan het zijn dat er op sommige momenten op de dag drukte ontstaat. Op onze website geven we aan wanneer de wachttijd te hoog oploopt. Wij adviseren u daarom ook de website te raadplegen voordat u naar de locatie komt.

Kerkrade en Geleen

Voor de mensen die de boosterprik willen halen op de priklocatie in Kerkrade of Geleen is het voorlopig wel nodig een afspraak te maken. Een afspraak maken kan via www.coronavaccinatieafspraak.nl of door te bellen naar het telefoonnummer in de uitnodigingsbrief.

Wie al een afspraak heeft staan, kan gewoon naar de afgesproken locatie gaan. Wie liever gebruik wil maken van de vrije inloop, is welkom in Maastricht. Het is dan niet nodig om de afspraak om te boeken via het landelijk callcenter. Wanneer men in Maastricht tijdens de vrije inloop komt en meld dat u al een afspraak had staan, zorgen we dat deze afspraak uit het systeem wordt gehaald.

Cookieinstellingen