Frans Klooster: geen Chinees hotel maar zorgwoningen

Foto van 25 juli 2021
Foto: SGN

Toen in mei 2015 in Oos Zittesj Hoes de plannen werden gepresenteerd die een Chinese investeerder had met het oude ziekenhuis was iedereen opgelucht.

Want eindelijk leek het erop dat het resterende oudste deel van het voormalige Maasland Ziekenhuis (voordien bekend als ziekenhuis De Goddelijke Voorzienigheid, alias ’t Frans Klooster) behouden zou blijven. Een van de aanwezigen in Oosj Zittesj Hoes was daar overigens helemaal niet blij mee. Een oudere dame. Ze riep: “Jullie zijn gek. De Chinezen komen, dat moeten we niet willen!” Tot haar geruststelling: ze komen toch maar niet, die Chinezen.

De voorgenomen plannen (de bouwstart werd oorspronkelijk voorzien in 2017 en de opening in 2019) werden meerdere keren aangepast en uitgesteld, maar er gebeurde effectief helemaal niks. Het enige dat opschoot was het onkruid. Maar nu komt alles in een even onverwachte als welkome stroomversnelling.

Dat werd onlangs duidelijk toen bleek dat het complete pand, inclusief de bouwplannen en de vergunningen, was overgenomen door vastgoedontwikkelaar Mulleners. Die gaat er met een miljoeneninvestering een groot zorgcomplex van maken. De werkzaamheden gaan – zo weet De Limburger – in februari van start. En dat is goed nieuws voor de directe omwonenden, want eindelijk wordt die verloederde puist in hun omgeving aangepakt.

Reacties

Cookieinstellingen