Kandidatenlijst D66 voor gemeenteraadsverkiezingen bekend

Foto: SGN/Annet Wagener

De leden van D66 in Sittard-Geleen hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 een sterk vernieuwde lijst vastgesteld.

De afgelopen jaren is het ledenbestand gegroeid en dat heeft ook nieuwe politiek actieve mensen opgeleverd. Met deze kandidaten neemt D66, onder leiding van Pepijn Pi Van de Venne, met veel vertrouwen deel aan de verkiezingen in Sittard-Geleen en zet daarbij in op zetelwinst.

“Ik ben enorm trots op deze lijst. Het is een diverse lijst met genoeg nieuwe gezichten en veel mensen met verschillende expertises. Het voelt als een eer om met dit team de verkiezingen in te gaan en Sittard-Geleen daarmee vooruit te helpen. We willen voortbouwen op het goede werk dat de huidige fractie in de raad heeft neergezet. Met een dijk van een programma, concrete plannen en dit dreamteam gaat dat zeker lukken”, aldus lijsttrekker Pepijn Pi.

De top van de kandidatenlijst van D66 Sittard-Geleen

D66 Sittard-Geleen

Al in een eerder stadium is Pepijn Pi Van de Venne (21), student European Studies aan de Haagse Hogeschool, door de leden gekozen als lijsttrekker en politiek leider van D66 in Sittard-Geleen. Pepijn is de jongste lijsttrekker van D66 in Nederland maar zeker niet onervaren in de lokale politiek. Hij is de afgelopen periode actief geweest als penningmeester en voorzitter van het afdelingsbestuur van D66 en is sinds 2017 lid van de steunfractie in Sittard-Geleen.

De nummer 2 op de lijst is een nieuw gezicht bij D66. Die plek is voor Bjorn Bonten (49), docent in het voortgezet onderwijs, verbonden aan het Connect College in Echt. Bjorn heeft door zijn jarenlange ervaring als docent maatschappijleer en maatschappijwetenschappen een breed inzicht in het politieke landschap en wil zich namens D66 inzetten voor de portefeuilles onderwijs, jongeren, cultuur, sport en leefbaarheid/leefomgeving.

Op de derde plaats staat Ellen Vaessen-ten Haaf (40), docent in het volwassenenonderwijs bij Vista College. Ellen heeft door haar ruime onderwijservaring in basisonderwijs, voortgezet onderwijs en volwassenenonderwijs een brede blik op onderwijs. Met haar specifieke ervaring als docent inburgering en alfabetisering heeft ze een sterke affiniteit met participatie en de inclusieve samenleving. Ze vindt het zeer belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Eerder was Ellen actief als afdelingsvoorzitter, secretaris en campagnecoördinator voor D66 in Sittard-Geleen.

Op de vierde plaats staat Stephan van Noord (51). Stephan heeft een achtergrond in recht en geschiedenis, is actief als zelfstandig ondernemer en eigenaar van zwemschool Sanders. Stephan wil bijdragen aan een krachtig D66 geluid in Sittard-Geleen en verder werken aan het voeren van echte D66 politiek zoals de huidige fractie dat ook de afgelopen jaren heeft gedaan. Stephan zal zich met name inzetten voor het ondernemersklimaat binnen Sittard-Geleen.

Kandidaat nummer 5 is Romar van Hegelsom (25), Projectcoördinator bij de Universiteit Maastricht, hij wil de politiek van Sittard-Geleen verjongen en de progressieve idealen van D66 uitdragen in de gemeente. Romar zet zich in voor duurzaam, en voor inclusief en kansrijk Sittard-Geleen.

Op de plaatsen 6 tot en met 10 staan John Hawinkels (76), Peter ten Haaf (66), Sjoerd Berghuijs (32), Jan-Willem Westra (70) en Monique Kamphuis-van Stratum (61).

Bekende lijstduwers op de kandidatenlijst van D66 zijn op de 23e plaats Peter Thuis (bestuursvoorzitter Gilde Opleidingen), op de 30e plaats Claudia Reiner (directeur Caris & Reiner, bestuurslid Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven en vice-voorzitter Techniek Nederland) en op de 31e plaats, last but not least Leon Vaessen (D66-Statenlid Provincie Limburg).

De complete kandidatenlijst van D66

  1. Pepijn Pi van de Venne
  2. Bjorn Bonten
  3. Ellen Vaessen-Ten Haaf
  4. Stephan van Noord
  5. Romar van Hegelsom
  6. John Hawinkels
  7. Peter ten Haaf
  8. Sjoerd Berghuijs
  9. Jan-Willem Westra
  10. Monique Kamphuis-Van Stratum
  11. Iwan Rosbak
  12. Rob Haenen
  13. Jim Kusters
  14. Frans Drummen
  15. Leo Engelhart
  16. Noa Niessen
  17. Hans Beckers
  18. Ed Zelissen
  19. Netty de Pijper
  20. Nina van Noord
  21. Danielle Boumans
  22. Raf Pi Van de Venne
  23. Peter Thuis
  24. Behroez Kariemie
  25. Josefien Van de Venne
  26. Gaston Graaf
  27. Gijs Goertz
  28. Suzanne Sanders
  29. Robert Kuipers
  30. Claudia Reiner
  31. Leon Vaessen
Cookieinstellingen