Actiegroep Wij Schwienswei wil half februari haar stemwijzer publiceren

Een deel van het ESCS-terrein
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Actiegroep Wij Schwienswei verzet zich tegen plannen om een vakantiepark te realiseren op het voormalige ESCS-terrein in Sittard.

De actiegroep ziet het liefst dat het terrein wordt toegevoegd aan het eraan grenzende natuurgebied Schwienswei. Verder wil de actiegroep in elk geval het buitenzwembad behouden.

Wij Schwienswei wil graag weten hoe de verschillende partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen denken over de vijf belangrijkste actiepunten van de actiegroep:

  • Alleen met draagvlak: herinrichting van het voormalige CIOS-terrein en het terrein van de Nieuwe Hateboer mag alleen met draagvlak onder omwonenden en belanghebbenden.
  • Geen vakantiepark: er komt geen vakantiepark op het voormalige CIOS-terrein.
  • Natuurherstel: het voormalige CIOS-terrein krijgt de bestemming ‘natuur’ en wordt met de bestaande Schwienswei samengevoegd tot ‘Grote Schwienswei’.
  • Overdracht natuurbeheer: het beheer van de ‘Grote Schwienswei’ wordt overgedragen aan een natuurbeheerder zoals Stichting Limburgs Landschap of Natuurmonumenten.
  • Buitenzwembad blijft: het bestaande buitenzwembad van de Nieuwe Hateboer blijft open en komt in beheer van een zwemvereniging met vrijwilligers.

Wij Schwienswei verwacht de door de aan de verkiezingen deelnemende partijen ingevulde kieswijzer medio februari te kunnen presenteren. Daarna wil de actiegroep deze verspreiden in de wijken Overhoven, Baandert, Stadbroek en Broeksittard. “We gaan inwoners vragen om 16 maart te gaan stemmen op een partij die bij hen past maar die ook opkomt voor de Schwienswei,” zo laat de actiegroep op haar website weten.

Reacties

Cookieinstellingen