Limburgs Kampioenschap Water Stampen

Foto: Petje af Zuid-Limburg

Petje af Zuid-Limburg organiseert op zaterdag 22 januari voor de tweede keer het LKWS – het ‘Limburgs Kampioenschap Water Stampen’ – voor kinderen tot en met 14 jaar.

Ook deze editie wordt gehouden in het Burgemeester Damenpark in Geleen. De uitdaging bij het Limburgs Kampioenschap Water Stampen is om zoveel mogelijk water te doen opspatten bij het springen in een waterplas. Waarvoor je van je moeder normaal een uitbrander zou kunnen krijgen is nu dus helemaal toegestaan. De jonge deelnemers krijgen het advies om regenlaarzen te dragen. Bij de jongens was vorig jaar Sen de winnaar en Nyah won bij de meisjes

Petje af organiseert onder de noemer Hartje Winter diverse activiteiten in de buitenlucht. Hartje Winter is een landelijk buitenspeelprogramma dat werd ontwikkeld door IVN Natuureducatie en Humankind kinderopvang.

In de winter is naar buiten gaan een extra uitdaging. Om te zorgen dat ook in dit seizoen kinderen blijven buitenspelen heeft Petje af diverse activiteiten op de planning staan. Zo is er in de kerstvakantie een paar keer geschaatst in Glanerbrook en gaan de vaste deelnemers van Petje af een dag naar de Ardennen op survival. “Door mee te doen met ons programma willen we een positief sneeuwbaleffect creëren, zodat kinderen ook in de winter vaker naar buiten gaan en hun vriendjes (én volwassenen) daar enthousiast in meenemen,” aldus Michel van Dijke, locatiemanager van Petje af Zuid-Limburg. Alle kinderen kunnen gratis meedoen. Ouders/verzorgers worden verzocht de anderhalvemetermaatregel in acht te nemen. Aanvang 13:30 uur bij de kiosk in het Damenpark.

Reacties

Cookieinstellingen