Pilot schuldhulpverlening ondernemers verlengd

Foto: CC0 via Pixabay

De pilot schuldhulpverlening voor ondernemers, waaraan de gemeente Sittard-Geleen meewerkt, zou duren tot eind 2021.

Met de pilot schuldhulpverlening voor ondernemers geeft de Gemeente Sittard-Geleen tijdelijk invulling aan de wettelijke taak om schuldhulpverlening toegankelijk te maken voor ondernemers (zzp’ers, eenmanszaken
en vof’s).

Het betreft een pilot in samenwerking met de overige vijf gemeenten die zijn aangesloten bij de Kredietbank Limburg (KBL). Daarnaast zijn ook de gemeenten Stein en Beek aangehaakt bij de pilot.

In het dagelijks bestuur van KBL is op 2 december 2021 afgesproken om de pilot met een jaar te verlengen tot eind 2022. Gebleken is dat het aantal hulpvragers in pilotperiode te laag was om hier voor toekomstig beleid conclusies aan te verbinden. In een verlengde pilotperiode kan er een representatieve ervaring worden opgedaan. Hierop wordt vervolgens schuldhulp voor ondernemers voor de toekomst gebaseerd. Ook zetten de deelnemende gemeenten extra in op de bekendheid van deze pilot bij het MKB.

Eind 2022 wordt een definitief besluit genomen over de wijze waarop de gemeente de taak schuldhulpverlening aan ondernemers gaat invlechten in de dienstverlening.

Cookieinstellingen