PVV kaart overlast lachgasgebruikers aan bij College van B&W

Foto: Hansmuller [CC BY-SA 4.0] via Wikimedia Commons

Tijdens de winter zal het probleem niet zo spelen, maar in de zomermaanden is het hek er van de dam; de buurt ervaart dan veel overlast vanaf het pleintje bij de Asterstraat in Geleen.

Dat meldt PVV-burgerlid Jos Coumans aan het College van B&W. Aanleiding daarvoor was een brief die de PVV-fractie heeft ontvangen van verontruste bewoners van de Asterstraat.

De bewoners klagen dat, met name in de zomermaanden, de nachtrust in het gedrang komt doordat het pleintje een verzamelplek is van feestvierende lachgasgebruikers. Er staan dan vaak meerdere auto’s met draaiende motor en brandende koplampen en er is luide muziek te horen.

Volgens de inzenders van de brief wordt in de omgeving gepost om te waarschuwen als er politie in aantocht is. In dat geval gaan de feestvierders er snel vandoor om even later weer terug te keren en het feestje luidruchtig voort te zetten. Niemand durft nog melding van de overlast te maken uit vrees voor wraakacties. Zo zouden er na eerdere meldingen auto’s in de buurt zijn beschadigd en werden er eieren tegen ramen kapotgegooid.

De politie heeft volgens de buurtbewoners gevraagd om klachten door te geven aan de gemeente. Dat zou ook zijn gebeurd, maar dat heeft vooralsnog niet tot maatregelen geleid.

De PVV-fractie wil van het College van B&W weten of men van de situatie op de Asterstraat op de hoogte is en wat de gemeente gaat doen om dit probleem op te lossen.

Reacties

Cookieinstellingen