Ook PUUR Sittard-Geleen dingt op 16 maart mee naar een of meer zetels

Foto: © Annet Wagener

Welke partijen gaan er in Sittard-Geleen allemaal meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart worden gehouden?

DNA, 50PLUS en Fractie Fredrix houden op te bestaan. Hugo Kamps van 50PLUS en Angelique Fredrix-Pilon stappen over naar het CDA en Phil Boonen (DNA) staat op de kandidatenlijst van politieke groepering gob.

Dat ruimt lekker op tegen de versnippering en scheelt weer de nodige spreektijd in de gemeenteraad, zou je kunnen denken. Maar zoals het er momenteel uitziet dingen komende raadsverkiezingen toch van zeker dertien partijen kandidaten mee naar een raadszetel, dat is één partij meer dan in 2018. Of die ook alle dertien een of meer raadszetels weten te behalen zal in maart duidelijk worden.

Zo heeft al ruim een jaar geleden P!T met Maud Schenk-Hermans als lijsttrekker zich gemeld als nieuwe loot binnen het lokale politieke landschap. En ook Forum voor Democratie lijkt in deze gemeente mee te gaan doen aan de verkiezingen.

Vandaag werd bekend dat er nog een derde nieuwkomer bijkomt: PUUR Sittard-Geleen. Die partij is in korte tijd opgericht door Jocelyn Engelhart uit Born. Engelhart is momenteel nog raadslid voor D66 in Sittard-Geleen, maar stapt daar binnenkort op met medeneming van haar zetel en gaat dus nog vóór de komende raadsverkiezingen verder onder de nieuwe naam. De burgerraadsleden Rob Vernhout en Cyril Laugs hebben hun burgerraadslidmaatschap bij D66 opgezegd en zullen mee overstappen naar PUUR Sittard-Geleen. Kandidatenlijst en programma van de nieuwe partij worden binnenkort bekendgemaakt.

Als reden voor deze rigoureuze stap noemt Engelhart de sterk verslechterde sfeer binnen de partij. Ze is al vanaf 2010 politiek actief, eerst in Beek en daarna, sinds 2013, in Sittard-Geleen, waar ze in 2014 en in 2018 een raadszetel wist te veroveren voor D66. “Een aantal weken geleden, maakte ik bekend dat ik niet meer zal meedoen aan de verkiezingen voor D66. Ik wil niet teveel terugkijken, maar vooruit. Want ik wil ontzettend graag een bijdrage kunnen blijven leveren aan deze mooie gemeente en aan onze inwoners.” Aldus de lijsttrekker van PUUR Sittard-Geleen op haar Facebookpagina.

Cookieinstellingen