PUUR Sittard-Geleen tot verkiezingen in de raad

Foto: PUUR Sittard-Geleen

Vanavond heeft PUUR oprichter en lijsttrekker Jocelyn Engelhart zich formeel afgesplitst van D66 in de raad van Sittard-Geleen.

Ook Tom Roest, voormalig raadslid namens de PVV, maakte vanavond op zijn beurt bekend zich nu al af te splitsen van de PVV en tot aan de verkiezingen namens PUUR in de raad te zetelen.

Raadsleden PUUR

Engelhart, sinds 2010 politiek actief en sinds 2014 in de raad van Sittard-Geleen, kon zich mede ingegeven door landelijk beleid niet langer vinden met de partijlijn en besloot al eerder zich niet meer verkiesbaar te stellen voor D66. Ook Roest kon zich niet langer vinden met de lijn van zijn oude partij en besloot zich aan te sluiten bij PUUR. Op dat moment was PUUR nog niet veel meer dan een idee, maar de leden hebben zich kunnen vinden in het progressief en liberale gedachtegoed, met een groot sociaal hart, want inclusiviteit is voor PUUR vanzelfsprekend.

Burgerraadsleden PUUR

Dat PUUR niet onbeslagen ten ijs komt blijkt ook uit het feit dat zowel Rob Vernhout met zijn uitgebreide financiële kennis direct als burgerraadslid voor PUUR aan de slag gaat. Ook Cyril Laugs nam ontslag als burgerraadslid voor D66 en start direct bij PUUR. Hij brengt zijn kennis uit het sociale domein en het ondernemerschap met zich mee.

Kieslijst PUUR

Aanstaande maandag gaat PUUR de lijst inleveren bij het gemeentehuis en dan is de kandidaatstelling een feit. Op dat moment zal PUUR ook de kieslijst en volgorde van de kandidaten bekend maken.

Gedachtegoed PUUR

“PUUR Sittard-Geleen is een progressieve liberale partij gericht op de lokale samenleving en staat voor Progressief uit uw Regio. PUUR is ontstaan vanuit de ambitie niet alleen een ander geluid te willen laten horen, maar ook de stem te willen zijn voor onze inwoners. Een beweging die ontstaat door te luisteren en te kijken vanuit verbinding, gelijkwaardigheid en een sociaal hart. Het motto van PUUR is: Ontdek de kracht van de burger!”

Op de foto boven dit bericht, van links naar rechts: Stefanie Goossens-Scholte, Cyril Laugs, Jocelyn Engelhart, Tom Roest, Wilbert Smeets, (foto van) Rob Vernhout.

Cookieinstellingen