Geen voedsel en drinken voor bezetters Sterrebos

<em>Bezetting Sterrebos</em>
Bezetting Sterrebos
Foto: SGN

De bezetting van het Sterrebos door een groep milieuactivisten gaat vandaag zijn tweede dag in.

De politie heeft het terrein afgegrendeld, wie toch het Sterrebos probeert te bereiken wordt gearresteerd. Hierdoor kunnen de bezetters van het bos niet worden voorzien van eten en drinken. Het bos ligt op terrein van VDL Nedcar.

In een persverklaring laten de actievoerders weten dat de bezetters nu al meer dan 24 uur geen toevoer van eten en drinken hebben gehad. “Vanochtend om 07:30 uur probeerde een klein groepje warme thee en boterhammen te brengen. Zij werden tegengehouden door beveiligers en later ook door de politie. De politie sommeerde deze mensen te vertrekken en dreigde met arrestaties.”

Daarmee, zo stellen de activisten, worden hun grondrechten geschonden. “Toegang tot voedsel en water is een basis mensenrecht. In deze kou, hangend in een boom, is het extra gevaarlijk om niks te eten te krijgen. De activisten hebben uiteraard een klein rantsoen meegenomen de boom in, maar de voorraden zijn niet eindeloos.” Volgens een woordvoerder laat de gemeente Sittard-Geleen hiermee zien de belangen van de autofabriek boven die van de levens van vreedzame activisten te stellen.

Red het Sterrebos roept burgemeester Hans Verheijen daarom op om per direct de toevoer van voedsel en water toe te staan.

Demonstratie

Om 11:00 uur vindt er op de Mitsubishi Avenue een demonstratie plaats. Daarvoor heeft de gemeente wél toestemming verleend.

Cookieinstellingen