Open brief sorteerde effect

Foto: SGN

Ruim vier jaar geleden stuurde Nancy Kaufmann, nu lijsttrekker van de Stadspartij Sittard-Geleen-Born, een open brief aan de gemeenteraad.

Daarin vroeg zij om bij de komende verkiezingen meer vrouwen op een verkiesbare plaats op de kieslijst te zetten.

Kaufmann vond dat er te weinig vrouwen in de Raad zaten en te weinig vrouwelijke wethouders in het College van B&W. “Daar waren enkele heren het in eerste instantie niet helemaal mee eens,” aldus Kaufmann. Om zich daar vervolgens niets van aan te trekken.

En als je nu naar de door de verschillende partijen ingediende kandidatenlijsten kijkt lijkt ze haar doel bereikt te hebben. Vier jaar later is het aantal vrouwen op de kieslijsten voor de komende verkiezingen flink gegroeid en hebben zelfs acht van de dertien partijen die meedoen een vrouwelijke lijstaanvoerder.

Zo’n open brief is nu dus niet meer nodig in Sittard-Geleen.

Op de foto boven dit bericht de acht vrouwen die voor hun partij op de eerste plek van de kieslijst staan: 1 – Yvonne Salvino, gob; 2 – Judith Bühler, CDA; 3 – Kim Schmitz, GroenLinks; 4 – Nancy Kaufmann – Stadspartij Sittard-Geleen-Born; 5 – Eefje Joosten – VVD; 6 – Maud Schenk-Hermans, P!T; 7 – Jocelyn Engelhart, PUUR Sittard-Geleen en 8 – Amira Lotfy, FvD.

 

Cookieinstellingen